Larry Fink hvalio BTC i kripto

Izvršni direktor najveće svjetske tvrtke za upravljanje imovinom, Larry Fink, govorio je o BlackRockovoj prijavi za spot BTC ETF i potencijalnim prednostima kripta.

Govoreći na Fox Businessu Fink je rekao da je uloga vodeće kriptovalute u velikoj mjeri “digitalizacija zlata”, sugerirajući američkim regulatorima da razmotre kako bi ETF izravno povezan s bitcoinom mogao demokratizirati kripto prostor i učiniti ga jeftinijim za investitore.

Spot ETF bi omogućio direktnu izloženost ulagačima prema bitcoinu bez da sami drže kriptovalutu. Trenutno je indirektna izloženost moguća jedino kroz future ETF-ove poput BITO-a, Grayscaleov GBTC trust ili kroz dionice kompanija poput Microstrategyja koje same gomilaju BTC.

No, ono što je iznenadilo kripto zajednicu jesu pozitivne Finkove riječi o BTC-u i kriptu generalno. Tako je šef BlackRocka opisao bitcoin kao međunarodnu imovinu koja se ne temelji ni na jednoj valuti, pa može predstavljati sredstvo koje ljudi mogu igrati kao alternativu.

Fink je dodatno sugerirao da bi se ulagači mogli okrenuti bitcoinu kao zaštiti od inflacije ili devalvacije određenih valuta ulažući u vodeću kripto valutu umjesto u zlato. A smatra Fink i da bi kripto generalno mogao revolucionizirati financije.

“Vjerujemo da ako možemo stvoriti veću tokenizaciju imovine i vrijednosnih papira. To bi moglo biti revolucija u financijama”, kaže Fink. Nevjerojatno optimistične izjave šefa najvećeg svjetskog upravitelja imovinom pokazuju da više nema sumnje da institucije stižu u kripto prostor.

Kao što je poznato BlackRock je nadopunio svoju prijavu za spot BTC ETF i sada u društvu još 6 aplikanata čeka rješenje SEC-a. Da je Finkova kompanija ozbiljan kandidat govore i brojke. Tvrtka ima omjer od 575 odobrenih spram samo jednog odbijenog ETF-a.

Fink je intervjuu istaknuo da tvrtka “vrlo blisko surađujemo s regulatorima” i nastavio rekavši da će, ako regulatori pronađu bilo kakve posebne probleme, njegova tvrtka to riješiti kako bi “jednog dana dobila odobrenje za ETF”.

CZ najavljuje bull run za 2025.

Moguće nove tužbe protiv Celsiusa i Mashinskog