Usprkos turbulencijama, ADA se drži prilično dobro

Cardanova ADA pokazuje snagu unatoč strahu i neizvjesnosti na kripto tržištima nakon SEC-ovih akcija.

SEC-ovo slamanje kriptovaluta izvršilo je ogroman pritisak na industriju u Sjedinjenim Državama, posebno na tokene kao što su Cardano, Solana i Polygon. Kripto imovina i burze suočavaju se s egzistencijalnom prijetnjom u zemlji i moraju donositi teške odluke kako bi osigurali svoj opstanak.

Tokeni poput Cardanove ADA-e pali čak 50%. Međutim, s tržištem koje pokazuje znakove oporavka i novootkrivenim interesom TradFi-ja za kripto, najgore je možda prošlo a zasada Cardano uspješno prolazi kroz regulatorne turbulencije.

Nakon što je SEC klasificirao Cardano kao neregistrirani vrijednosni papir, nekoliko američkih burzi bilo je prisiljeno ukloniti token s kotacije kako bi mogle raditi u zemlji. 

Dok su velike burze poput Coinbasea, koje je SEC također tužio, odlučile zauzeti stav protiv regulatora i nastaviti nuditi ADA-u, platforme poput Robinhooda podlegle su zahtjevima regulatora u nadi da će izbjeći daljnje akcije protiv njih.

Odluka Robinhooda da ukloni ADA-u s liste potaknula je druge platforme poput eToroa, Bakkta i sada Revoluta da slijede taj primjer, navodeći kao razlog regulatorne nesigurnosti. 

Rekordni TVL

No, dok je Robinhoodovo uklanjanje s kotacije dovelo do pada Cardanove ADA-e na najnižu točku ove godine od 0,22 USD u lipnju, nedavne negativne vijesti o delistanju s ostalih spomenutih platformi imale su minimalan učinak na imovinu.

Cardano je od tada pokazao nevjerojatnu snagu i opetovano se oporavljao. Token je nedavno povratio razinu od 0,3 USD prije nego što se vratio na 0,285 USD u vrijeme pisanja teksta i dalje držeći osmo mjesto u top 10 kriptovaluta.

S obzirom na njegovu nedavnu izvedbu, čini se da je ADA već u cijenu ukalkulirala buduće negativne događaje poput novih delistanja ili plan rasprodaje ADA-e od strane bankrotiranog kripto zajmodavca Celsiusa težak 26 milijuna dolara.

Međutim, vrijedi napomenuti da ADA pokazuje medvjeđe uzorke unatoč svojoj otpornosti. Alat IntotheBlock pokazuje da je raspoloženje ulagača i dalje uglavnom medvjeđe, što dokazuju on-chain podaci, trgovanje i podaci o derivatima. 

Porastao obujam kripto trgovine

Rekordna razina hodlanja BTC-a