Porastao obujam kripto trgovine

Obujam kripto trgovine porastao je u lipnju prvi put u tri mjeseca usred optimizma nakon podnošenja prijava za spot bitcoin fondove kojima se trguje na burzi (ETF).

Volumen spot trgovanja na centraliziranim burzama porastao je za 16,4% u lipnju, dosegnuvši 575 milijardi dolara. Povećanje je označilo prvi porast u tri mjeseca. Kombinirani obujam spot trgovanja i derivata na centraliziranim burzama porastao je u lipnju za 14,2% na 2,7 bilijuna dolara.

Povećanje volatilnosti nakon tužbe SEC-a protiv Binancea i Coinbasea, te pozitivni izgledi na tržištu nakon podnošenja prijava za spot BTC ETF-ove od strane divova s Wall Streeta najviše su pridonijeli povećanju aktivnosti trgovanja prošlog mjeseca.

Četvrti mjesec zaredom, Binanceov tržišni udio u spot trgovanju je pao, dosegnuvši 41,6% u lipnju, najnižu točku od kolovoza 2022. Binanceov tržišni udio u trgovini derivata također je pretrpio udarac, pao je na 56,8% u lipnju, što je najniža točka od listopada 2022.

Iako Binance i dalje dominira kao vodeća platforma za trgovanje kripto izvedenicama, OKX-u se volumen povećao za 44,9% na 416 milijardi dolara u lipnju. OKX sada drži 19,5% tržišta trgovanja izvedenicama što je rekord koji nije viđen od travnja 2022.

U SAD-u, Coinbase dominira, držeći 61% količine trgovanja bitcoinima. Međutim, američke burze čine samo 9,49% ukupnih globalnih obujma trgovine BTC-om, što znači da Coinbase doprinosi sa samo 5,83% globalnog obujma trgovine BTC-om.

U lipnju je količina derivata na burzi CME porasla, skočivši za 23,6% na 48,3 milijarde dolara. BTC fjučersi su privukli veliko zanimanje, uz porast količine od 28,6% na 37,9 milijardi dolara. Obujam terminske trgovine ETH također je porastao za 9,93% na 8,91 milijardu dolara.

Povećanje obujma BTC fjučersa u posljednjih nekoliko mjeseci naglašava povećanu trgovinsku aktivnost institucionalnih subjekata dok tržišta spekuliraju o odluci SEC-a o višestrukim prijavama spot Bitcoin ETF-ova.

Pad krađa hakiranjem

Usprkos turbulencijama, ADA se drži prilično dobro