Poplava imitacija meme tokena

Kopije nekoliko meme kovanica pojavile su se na tržištu, stvarajući trend koji će vjerojatno nestati za nekoliko tjedana.

Trenutni hit mjeseca na kripto tržištu je klađenje na tokene s mikro tržišnom kapitalizacijom koji navodno predstavljaju drugu iteraciju popularnih meme kovanica za one koji su ranije propustili čamac brze i lake zarade.

Tokeni kao što su pepe 2.0, floki 2.0 i bobo 2.0 većinom su izdani prošli tjedan i predstavljaju se kao nove verzije popularnih istoimenih tokena. Ove 2.0 navodne verzije su iz nekog razloga eksplodirale.

Dvojnici Pepea, flokija i boboa su doživjeli skok volumena trgovanja na milijune dolara, privukli su stotine tisuća dolara likvidnosti i gotovo preko noći pretvorili nekoliko dolara u šesteroznamenkasto bogatstvo.

Treba napomenuti da većina takvih tokena ne traje dulje od nekoliko tjedana ali i da ih je iznimno jednostavno stvoriti.

Naime, svatko može izraditi pametni ugovor i izdati tokene na Ethereumu (ili drugim blockchainovima) za nekoliko centi, a prisutnost decentraliziranih razmjena znači da se tokeni mogu izdati instantno, opskrbiti likvidnošću i ubrzo nakon toga trgovati.

Danas je pepe 2.0, naizgled najpopularniji među klonovima, doživio trgovanje u vrijednosti od gotovo 7 milijuna dolara u prethodna 24 sata. Imao je tržišnu kapitalizaciju od 18 milijuna dolara, što je pad od vrhunca od 45 milijuna dolara prošlog tjedna.

Jedan novčanik pretvorio je 900 dolara početne kupnje pepea 2.0 u više od 176 000 dolara u manje od 24 sata.

Alat za on-chain analizu Bubblemaps ukazao je na centralizirano ponašanje nekih ranih kupaca koji su vjerojatno zauzeli veliki dio ponude pepe 2.0 pri lansiranju i postupno prodaju tokene. 

Ta je koncentracija možda pridonijela velikom porastu cijena usred kupovne potražnje i značajno niskoj prodaji ranih kupaca.

Spomenimo i kako pravi pepecoin (PEPE) nastavlja privlačiti ulagače, s nekim velikim kupnjama koje su lansirale token za gotovo 80% u posljednja dva tjedna.

Winklevossovi objavili posljednji prijedlog za DCG

Blackrock nadopunio prijavu za ETF