Winklevossovi objavili posljednji prijedlog za DCG

Cameron Winklevoss, suosnivač kripto burze Gemini, objavio je konačnu ponudu u pregovorima o restrukturiranju duga bankrotirane tvrtke Genesis.

“Konačna ponuda” podrazumijeva isplatu duga Geminiju od strane Genesisa ili njegove matične tvrtke DCG Barryja Silberta. Winklevossovi odnosno Gemini prijete tužbom protiv DCG-a i Silberta ako ne prihvate najnoviju ponudu do 6. srpnja i to već dan kasnije, dakle 7. srpnja

Ponuda ima za cilj donijeti rješenje za višemjesečne rasprave i medijacije te uključuje plan za isplatu 1,465 milijardi dolara. Predviđa odgođene isplate, te nove zajmove denominirane u USD-u, BTC-u i ETH-u.

Winklevoss je na Twitteru objavio i otvoreno pismo Barryju Silbertu u kojem je naveo da je DCG bio uključen u “prijevarno ponašanje” putem “laži i obmana” a što je na kraju bilo na štetu Geminijevih 232.000 Earn korisnika.

Podsjetimo, DCG-ov Genesis je bio zajmodavac iza Geminijevog Earn programa, koji je štedišama obećavao povrate od čak 8%. Međutim, 16. studenoga 2022. Genesis je objavio da privremeno obustavlja povlačenja , navodeći kao razlog “previranja na tržištu bez presedana”. 

Genesis je kasnije podnio zahtjev za bankrot 19. siječnja 2023., a Gemini je tražio povrat svog udjela u milijardama koje Genesis od tada duguje vjerovnicima. Međutim, nakon onoga što je Winklevoss opisao kao višestruka odgađanja, čini se da mu je dosta.

Među optužbama u Winklevossovom oštro sročenom pismu je da je Silbert namjerno odgađao rješenje “zlouporabom” postupka medijacije. U pismu se navodi: “Posredovanje je DCG-u dalo neograničenu odgodu za 630 milijuna dolara koje duguje Genesisu – besplatno.”

Najviše je uznemirila, prema Winklevossu, Silbertova navodna tvrdnja da je on “žrtva” u cijelom slučaju.

“Potrebna je posebna vrsta osobe da duguje 3,3 milijarde dolara stotinama tisuća ljudi i vjeruje, ili se barem pretvara da vjeruje, da je neka vrsta žrtve”, rekao je Winklevoss, dodajući: “Čak ni Sam Bankman-Fried nije bio sposoban za takvu obmanu.”

Aptos bilježi dvozanamenkasti rast

Poplava imitacija meme tokena