Bitcoin jača dominaciju

Prema CoinSharesu, bitcoin je bio primarni fokus institucionalnih ulagača u posljednja dva tjedna, dok ta kriptovaluta nastavlja dosezati nove vrhunce za 2023.

U izvješću voditelja istraživanja CoinSharesa Jamesa Butterfilla, analitičar je primijetio da su proizvodi povezani s bitcoinom zabilježili priljev od 310,6 milijuna dolara u posljednja dva tjedna, što predstavlja veliku većinu ukupnih priljeva kripto proizvoda.

“Bitcoin je ostao primarni fokus ulagača s priljevima u posljednja 2 tjedna koji predstavljaju 98% svih tokova digitalne imovine”, rekao je Butterfill.

Posljednja dva tjedna priljeva su obrat u odnosu na prethodnih devet uzastopnih tjedana odljeva. Short Bitcoin proizvodi također su doživjeli manji odljev od 0,9 milijuna dolara tijekom prošlog tjedna.

Ovo je drugi put ove godine da bitcoin proizvodi čine 98% priljeva u proizvode za ulaganje u kriptovalute, a dolazi usred porasta cijene i dominacije BTC-a. Velik dio ovog porasta rezultat je BlackRockove spot BTC ETF prijave od 15. lipnja.

Od podnošenja zahtjeva, cijena Bitcoina porasla je cca 25% na 31.042 USD u vrijeme pisanja teksta. Dominacija Bitcoina, mjera njegove tržišne kapitalizacije u odnosu na ukupnu tržišnu kapitalizaciju svih kriptovaluta, porasla je na 51,46%, prema podacima.

U međuvremenu, priljevi Ethereum investicijskih proizvoda prošli su tjedan iznosili 2,7 milijuna dolara. To je drugi tjedan priljeva koji je preokrenuo dugotrajni trend odljeva.

Podaci dakle pokazuju da postoji “priličan interes” institucionalnih ulagača za vodeću digitalnu imovinu kao što su bitcoin i ether, dok su alternativne kriptovalute još uvijek uglavnom nezanimljive velikim investitorima.

Singapur uvodi mjere zaštite kripto potrošača

Aptos bilježi dvozanamenkasti rast