Vitalik dao podršku Solani

Vitalik Buterin izrazio je zabrinutost zbog SEC-ovog tretmana Solane i drugih projekata.

Suosnivač Ethereuma Vitalik Buterin izrazio je svoje simpatije prema blockchain projektima poput Solane koji su bili meta nedavnih mjera Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC) Sjedinjenih Država nakon tužbi protiv kripto burzi Coinbase i Binance.

“Jedini komentar koji ću dati jest da se osjećam loše što su Solana i drugi projekti pogođeni na ovaj način. Oni to ne zaslužuju, a ako Ethereum na kraju “pobijedi” sve ostale blockchaine izbačene s burzi, to nije častan način pobjede, a dugoročno gledano vjerojatno nije ni pobjeda”, kaže Buterin.

SEC je ranije ovog mjeseca tužio kripto burze Coinbase, Binance i Binance.US, navodeći da sve nude trgovanje tokenima koje smatra neregistriranim vrijednosnim papirima. Regulator je imenovao više od desetak tokena vrijednosnim papirima uključujući SOL, MATIC, ALGO i ADU.

Buterin je istaknuo da prava konkurencija Ethereumu nisu drugi blockchaini već “centralizirani svijet koji se brzo širi i koji nam se nameće.” Zaželio je da u sadašnjoj situaciji postupci protiv “svih časnih projekata” imaju pravedan završetak.

Odgovarajući na SEC-ovo proglašavanje SOL-a vrijednosnim papirom, Zaklada Solana nedavno je izjavila da se ne slaže s karakterizacijom i pozdravlja nastavak angažmana kreatora politike u postizanju pravne jasnoće u vezi s ovim pitanjima. 

Polygon Labs također je nedavno odgovorio na tvrdnje SEC-a da je MATIC neregistrirani vrijednosni papir, rekavši da je token “razvijen izvan SAD-a, raspoređen izvan SAD-a i fokusiran na globalnu zajednicu koja podržava mrežu”.

Coinbase i Binance bore se s SEC-om zbog tužbi. Ranije ovog tjedna, Coinbase je podnio zahtjev za odbacivanje SEC-ove tužbe, dok je Binance rano izgubio sud jer je federalni sudac odbio zahtjev Binanceovih odvjetnika da ukore SEC zbog jezika koji je upotrijebio u priopćenju za javnost.

Fidelity podnio dopunjenu prijavu za spot BTC ETF

Revolut delista ADA-u, MATIC i SOL