Base pred pokretanjem

Iako datum za mainnet nije objavljen, Base tim je rekao da je sada ispunio četiri od pet njihovih kriterija za pokretanje.

Iz Base tima su objavili da je mreža koju pokreće Optimism i osigurana Ethereumom podvrgnuta šestomjesečnoj rigoroznoj sigurnosnoj reviziji, i internoj i eksternoj, pretposljednjim kriterijima potrebnim za pokretanje.

“Završetkom ovih revizija, sada smo ispunili ⅘ naših kriterija za pokretanje glavne mreže”, rekli su iz Basea, dodajući da se tim osjeća samouvjereno nakon što nije pronašao nijednu kritičnu grešku u kodu:

Ostala tri zadovoljena kriterija uključivala su “Regolith” hard fork na testnetu, uspješan pregled infrastrukture s OP labs, timom koji stoji iza Optimisma, i Optimismovu “Bedrock” nadogradnju.

Coinbase je službeno pokrenuo Base 23. veljače. Cilj mu je biti jeftina, sigurna mreža prilagođena programerima za izgradnju decentraliziranih aplikacija.

Kako bi “testirao” Optimismov tehnološki skup, Coinbaseov tim za sigurnost protokola proveo je vlastitu internu reviziju kako bi identificirao sve ranjivosti koje se mogu pojaviti na sloju 1, sloju 2 i na mostovima.

Uz internu reviziju Coinbasea, Base je pozvao širu zajednicu da sudjeluje u javnom testu revizije pametnih ugovora putem Code4rene kako bi prijavili greške pronađene u Optimismovom tehnološkom nizu.

Revizija zajednice trajala je od 27. svibnja do 10. lipnja, s maksimalnom nagradom od 100.000 dolara uspješnim testerima.

Dokazivanje “stabilnosti testne mreže” konačni je kriterij koji treba proći prije pokretanja glavne mreže, kažu iz Basea

Iako Base nije naveo kako će konačni kriterij biti točno ispunjeni, tim je rekao da još uvijek pregledavaju podneske od 100 istraživača koji su sudjelovali u javnoj reviziji pametnih ugovora uz recenzije iz prošlih revizijskih programa.

FED daje milijarde dolara zajmova bankama

Fidelity podnio dopunjenu prijavu za spot BTC ETF