FTX traži ponovno pokretanje

FTX, koji je podnio zahtjev za bankrot prošlog studenog, traži ponovno pokretanje svoje vodeće međunarodne kripto burze, FTX.com-a.

Svaka strana koja želi pomoći u financiranju ili sudjelovati u ponovnom pokretanju FTX-a mora iskazati interese ovog tjedna kompaniji i njezinim savjetnicima, izvijestio je Wall Street Journal pozivajući se na izvore upoznate s tim pitanjem.

Ponovno pokretanje moglo bi se dogoditi kroz različite strukture uključujući zajedničko ulaganje, a određeni postojeći korisnici mogli bi dobiti udjele u bilo kojem reorganiziranom subjektu, stoji u izvješću WSJ-a.

John J. Ray III, koji je preuzeo kormilo tijekom stečajnog postupka tvrtke u studenom, potvrdio je da je FTX započeo proces ponovnog pokretanja burze. Tim sada surađuje s potencijalnim ulagačima a potpuni rebranding FTX-a također je u planu kao dio ovog plana oživljavanja.

Ranije ovog mjeseca, Kevin Cofsky, partner u investicijskoj banci Perella Weinberg Partners koja je zadužena za istraživanje mogućnosti restrukturiranja i tržišta kapitala za FTX grupu rekao je da je banka kontaktirala niz trećih strana oko ideja akvizicije, ulaganja u ili reorganizacija FTX burze.

Snažan rast FTT-a

Na temelju tih razgovora, došli su do zaključka da su postojeći klijenti FTX-a iznimno vrijedan i cijenjen adut od strane ljudi koji bi bili zainteresirani za ulaganje u reorganizirano poslovanje, kaže Cofsky.

Dodao je da će burza biti usklađena s propisima i da će vjerovnici završiti kao vlasnici značajnog dijela ili pak cijele burze. Ranije ove godine više od 100 strana bilo je zainteresirano za kupnju FTX divizija, pokazali su sudski dokumenti. 

Dok FTX ima za cilj oživjeti svoju međunarodnu burzu, navodno je neizvjesno hoće li njegov američki ogranak, koji je predstavljao manji dio poslovanja, nastaviti s radom. 

Treba reći i kako je stečajni tim FTX-a napravio veliki pomak u obeštećenju vjerovnika. Naime, FTX je dugovao klijentima oko 8,7 milijardi dolara kada je prošle godine podnio zahtjev za stečaj. A do sada je uspio povratiti oko 7 milijardi dolara likvidne imovine.

Sukaladno dobrim vijestima FTX-ov nativni token FTT u vrijeme pisanja teksta bilježi rast od čak 21,5 posto na na 1,54 USD. Treba reći kako je FTT i jučer imao dobar dana s plusom većim od deset posto.

Analitičari očekuju 20 posto rasta za BTC u srpnju

KuCoin uvodi obvezni KYC