KuCoin uvodi obvezni KYC

Kripto burza KuCoin službeno je najavila nadolazeću nadogradnju sustava KYC u cilju povećanja usklađenosti s globalnim propisima protiv pranja novca.

Nadogradnja KYC autentifikacije uvodi obavezne KYC provjere za sve nove korisnike na KuCoinu počevši od 15. srpnja 2023. Bez dovršetka KYC, novoregistrirani korisnici neće moći pristupiti KuCoin paketu proizvoda i usluga, rekli su iz tvrtke.

Postojeći korisnici koji su se registrirali prije 15. srpnja 2023. također će morati dovršiti KYC proces za pristup nekim značajkama na KuCoinu. Takvi korisnici neće moći uplatiti nova sredstva, dok će isplate ostati nepromijenjene, navodi se u priopćenju.

Postojeći korisnici KuCoina i dalje će moći koristiti usluge kao što su prodajni nalozi za spot trgovanje, razduživanje terminskog trgovanja i razduživanje margin trgovanja. 

Druge dostupne usluge za postojeće korisnike koji nisu odradili KYC uključuju otkupe u KuCoinovu centru za staking i posuđivanje, KuCoin Earn, kao i otkup sredstava kojima se trguje na burzi.

Kompletan KYC proces zahtijeva od korisnika da navedu svoje ime, identifikacijski broj i identifikacijsku fotografiju te prođu prepoznavanje lica”, rekao je izvršni direktor KuCoina Johnny Lyu. 

KuCoin ima 20 milijuna registriranih računa

U skladu sa zahtjevima zakona i propisa važećih jurisdikcija, KuCoin također prikuplja dodatne informacije vezane uz klijentovo poslovanje i profil rizika. Podaci o profilu rizika uključuju prirodu i opseg aktivnosti trgovanja, podrijetlo položenih virtualnih sredstava i sl..

Lyu kaže da je KYC načelo kojeg se “KuCoin uvijek pridržavao”, dodavši da je prepoznavanje identiteta postojeći proces. Također je naglasio da je burza postavila svoju KYC politiku u skladu s propisima u primjenjivim jurisdikcijama budući da ne postoji jedinstvena globalna KYC regulativa.

Novo KYC ažuriranje utjecat će na značajan broj korisnika kriptovalute diljem svijeta. Iz KuCoina kažu da je burza imala preko 20 milijuna registriranih računa na svojoj platformi od srpnja 2022.

KuCoin je također jedna od najvećih svjetskih kripto burzi po obujmu trgovanja. U vrijeme pisanja teksta, KuCoin dnevni obujam trgovanja iznosi oko 540 milijuna dolara, s više od 8 milijuna mjesečnih posjeta.  

Usporedbe radi, jedna od vodećih američkih kripto burzi Kraken ima oko 5 milijuna posjeta mjesečno, s oko 380 milijuna dolara vrijednih kripto trgovanja dnevno.

FTX traži ponovno pokretanje

EK predlaže digitalni euro