I Vaklyrie predao prijavu za spot BTC ETF

Upravitelj kripto fondova Valkyrie pridružio se rastućoj skupini financijskih subjekata koji žele stvoriti Bitcoin spot fondove kojima se trguje na burzi (ETF-e).

Tvrtka je 21. lipnja podnijela obrazac za registraciju američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burzu (SEC), izražavajući svoju namjeru da stvori Bitcoin spot ETF. Predloženi fond, ako bude odobren, bit će dodan na Nasdaq listu pod oznakom $BRRR.

Valkyrie zasada ima iskustva s Bitcoin (BTC) fjučers ETF-ovima. Pokrenuo je Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF) , koji je drugi BTC fjučers ETF u SAD-u, u listopadu 2021.

Valkyrie Balance Sheet Opportunities (VBB) pokrenut je u prosincu iste godine, iako je likvidiran u listopadu 2022 . Trenutačno Valkyrie također upravlja Valkyrie Bitcoin Miners ETF-om (WGMI), koji je dizajniran za praćenje uspješnosti kompanija koje se bave BTC rudarenjem.

Potez Valkyriea pokazatelj je šireg trenda unutar financijskog sektora, s obzirom da je nekoliko subjekata nedavno podnijelo zahtjeve za Bitcoin spot ETF-ove. BlackRock, najveći svjetski upravitelj imovinom, podnio je zahtjev za uvrštavanje BTC spot ETF-a na Nasdaq 15. lipnja.

Čeka se odgovor regulatora

Dodatno, fond za upravljanje imovinom WisdomTree i globalni upravitelj fondova Invesco podnijeli su svoje zahtjeve za sličan proizvod 20. lipnja. Postoje i glasine da se Fidelity priprema podnijeti zahtjev za BTC spot ETF, iako ta izvješća ostaju nepotvrđena..

Bitcoin spot ETF je fond koji namjerava pratiti vrijednost samog bitcoina, a ne BTC terminskih ugovora. Ovaj oblik ETF-a kupovao bi bitcoin izravno, dopuštajući investitorima da steknu izloženost imovini bez potrebe da sami kupuju, pohranjuju ili upravljaju kriptovalutom.

Ova prijava, zajedno s onima drugih financijskih moćnika, signalizira rastući optimizam i da bi SEC mogao biti spreman odobriti pokretanje Bitcoin spot ETF-a. Potez ovih tvrtki da se prijave za registraciju mogao bi predstavljati značajan pomak u pejzažu ulaganja u kriptovalute.

Iako Valkyrie ima povijest s Bitcoin fjučers ETF-ovima, njihova nova aplikacija odražava nastojanje da se ulagačima omogući izravnija izloženost Bitcoinu. Ovo dolazi usred šireg trenda u financijskom sektoru miješanja tradicionalnih mehanizama ulaganja sa svijetom kriptovaluta u nastajanju.

Odobrenje Bitcoin spot ETF-ova moglo bi otvoriti vrata za slične proizvode, utirući put povećanom institucionalnom ulaganju u kriptovalute. Međutim, važno je napomenuti da iako je trend podnošenja zahtjeva optimističan, on ne jamči odobrenje regulatornih tijela.

Raoul Pal: „Sada je trenutak za ulazak u kripto!“

Shiba Inu predvodi rast na kripto tržištu