Raoul Pal: „Sada je trenutak za ulazak u kripto!“

Izvršni direktor Real Visiona, Raoul Pal, kaže da investitori više ne bi trebali gubiti vrijeme i da bi trebali početi kupovati digitalnu imovinu.

U novom videu Real Vision Finance, bivši izvršni direktor Goldman Sachsa kaže da makroekonomski uvjeti predstavljaju pogodno vrijeme za početak kupnje bitcoina (BTC) i drugih kriptovaluta.

Pal predviđa da će dolazak onoga što on naziva eksponencijalnim dobom dovesti do skoka dionica umjetne inteligencije (AI) i drugih inovativnih tehnologija zajedno s kripto imovinom.

Također vjeruje da će Federalne rezerve morati početi ubrizgavati više likvidnosti u tržišta kako bi oživjele gospodarstvo nakon brzog podizanja kamatnih stopa koje traje od prošle godine s ciljem smanjenja inflacije. 

Priljev likvidnosti povijesno je uvijek podizao cijene kriptovaluta. Upitan kada će biti najbolje vrijeme za ulazak na kripto tržište, Pal kaže: “Upravo sada.”

“Stiže više tiskanja novca od strane središnje banke, jer je to jedini odgovor na podizanje kamata i rješavanje ekonomskih problema. Tiskanje novca će biti rješenje”, smatra Pal.

Dodaje kako u tom okruženju najbolje funkcioniraju kriptovalute i tehnologija. Dakle, nalazimo se u savršenoj oluji. 

“I zlato ima tendenciju da dobro reagira. Ulaganje u zlato i čvrstu imovinu koju ne možete ponovno stvoriti s jedne strane i tehnologiju plus kripto s druge, mislim da je najbolja strategija”, zaključuje makroekonomski stručnjak.

Ukupna tržišna kapitalizacija za kriptovalute vrijedi 1,23 bilijuna dolara u trenutku pisanja ovog teksta, što je porast od 10,3% u posljednja 24 sata.

Je li BlackRockov spot BTC ETF dobar za kripto?

I Vaklyrie predao prijavu za spot BTC ETF