Odbačen zahtjev SEC-a za zamrzavanje imovine Binance.US-a

Savezna sutkinja naredila je Komisiji za vrijednosne papire i odvjetnicima Binancea da nastave pregovarati o ograničenjima za tvrtku.

Savezna sutkinja Amy Berman Jackson koja nadzire slučaj Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC) SAD-a protiv Binancea i Binance.US-a odbila je narediti privremeno zamrzavanje imovine američke platforme za kripto trgovanje.

To će omogućiti američkom ogranku tvrtke da nastavi s poslovanjem. Berman Jackson je također naredila Binance.US-u da dostavi popis svojih poslovnih troškova, te je strankama je naložila da nastave pregovarati o ograničenjima. Pregovori će trajati do četvrtka.

Sutkinja je tako ignorirala zahtjeve odvjetnika SEC-a za zamrzavanjem cjelokupne imovine tvrtke dok se ne dokaže da je netko s Binanceove globalne platforme, uključujući čelnika Changpeng “CZ” Zhaoa, imao pristup njezinim privatnim ključevima.

Berman Jackson je nagovijestila da je možda bila sklona odobriti neku vrstu ograničenja pristupa Binancea Binance.US imovini, ali ne i potpuno zamrzavanje sredstava što bi onemogučilo rad američke podružnice.

Iz SEC-a kažu da su otvoreni za nastavak poslovanja, dok su predstavnici Binance.US-a zatražili da im se dopuste normalni operativni troškovi nužni za funkcioniranje što bi moglo signalizirati da će se do četvrtka iznaći neki dogovor između dvije strane.

SEC je prošli tjedan tužio Binance i Binance.US , zajedno s osnivačem Binancea Changpengom “CZ” Zhaom, navodeći da rade kao neregistrirana burza vrijednosnih papira, brokerska i klirinška agencija.

Regulator je također tvrdio da je masovno miješanje sredstava omogućilo Zhaou, kanadskom državljaninu koji živi u UAE, pristup imovini klijenata Binance.US. SEC je nakon tužbe podnio hitan zahtjev za privremenu zamrzavanjem sredstava.

Kripto burze su se protivile tvrdnjama u svom odgovoru na zahtjev, tvrdeći da SEC nije uvjerljivo dokazao da su izlistali vrijednosne papire i rekavši da regulator nije pokazao nikakav dokaz koji podupire hitan zahtjev.

CZ odbacio optužbe o wash tradingu

Saylor: “Regulatori guraju BTC na 250 tisuća USD”