CZ odbacio optužbe o wash tradingu

Izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao “CZ” demantirao je glasine o prodaji bitcoina radi umjetnog jačanja BNB-a.

Iako se pojavilo nekoliko teorija, izvršni direktor Binancea je ustvrdio da se nikakva aktivnost trgovanja BTC-om ili BNB-om ne događa iza kulisa. CZ je tako odbacio je optužbe da je Binance tajno prodavao bitcoin kako bi umjetno stabilizirao cijenu svog BNB tokena.

Glasine su došle od nekoliko tržišnih komentatora, uključujući analitičara Dylana LeClaira i izvršnog direktora Swan Bitcoina, Coryja Klippstena, koji su optužili Binance da namjerno manipulira tržištem kako bi umjetno napuhao vrijednost BNB-a.

U tweetu je CZ je rekao da Binance nije prodao ništa od svog BTC-a ili BNB-a, dodajući da njegova kripto burza još uvijek čak drži “torbu” FTT-a, izvornog tokena bankrotirane kripto mjenjačnice FTX-a.

CZ-ov post bio je izravan odgovor na post platforme za tehničku analizu Skew koji je optužio Binance za manipuliranje tržištem kroz niz trgovanja koja uključuju BTC, BNB i Tetherov USDT stablecoin.

Brani se razina od 220 USD?

Twitter profil @JW100x je pak napisao: “Kako se promptni bitcoin rasprodaje, kupuje se BNB, što brani klizanje cijene ispod 220 USD, ali također ograničava potencijal rasta bitcoina. To je totalna kula od karata”.

I analitičar Joe Consorti iz The Bitcoin Layera također je opisao BNB-ovu cjenovnu akciju kao “neuobičajenu” s “razinom od 220 dolara” koja se “odlučno brani”. Predložio je da bi to mogla biti razina likvidacije za zajam osiguran BNB-om.

Spomenuti Cory Klippsten je također naveo da je Binance uključen u “wash trading” tvrdeći da Binance “pokušava glumiti” da postoji podrška za BNB :

Wash trgovanje je taktika tržišne manipulacije gdje trgovac prodaje imovinu, a zatim je kupuje nedugo nakon toga kako bi povećao svoju potražnju ili učinio da izgleda kao da ima više aktivnosti na tržištu.

U tom kontekstu treba reći da je SEC tužio Binance.US 5. lipnja zbog navodnog kršenja zakona o vrijednosnim papirima uz sudjelovanje u wash tradingu putem svojeg market makera, tvrtke Sigma Chain, koja je u vlasništvu CZ-a.

CZ i Binance.US zanijekali su bilo kakvu krivnju i kažu da će se “energično” braniti na Okružnom sudu SAD-a u Washingtonu.

SEC traži 120 dana za odgovor na Coinbaseove upite

Odbačen zahtjev SEC-a za zamrzavanje imovine Binance.US-a