„Regulatorni pritisak u SAD-u neće imati posljedice po BTC“

Adam Back, suosnivač Blockstreama, smatra da američki obračun s kriptovalutama neće imati dalekosežne posljedice za trgovce BTC-om.

Ako velika mjenjačnica kriptovaluta koja posluje u SAD-u prestane pružati usluge svojim klijentima zbog regulatornih pritisaka, kripto industrija će na kraju pronaći način da zaobiđe taj problem, kaže izvršni direktor Blockstreama Adam Back.

“Sustav je antifragilan”, kaže Back. “Postoji problem? Korisnici će naći rješenje. To je tržište i postoji potražnja. Jednom kada se burza zatvori ili prestane opsluživati ​​jedno tržište, ljudi će se jednostavno prebaciti na drugu burzu ili pak na međunarodnu burzu”, smatra Back.

Back je kriptotržište usporedio s vodom koja će naći način kako teći dalje i ako ju se pokuša zaustaviti.

Podsjetimo, prošli tjedan, američka Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) pokrenula je tužbe protiv Binancea i Coinbasea, tužeći obje kompanije zbog navodnog poslovanja kao neregistrirane burze vrijednosnih papira, između ostalog.

Usred sve većeg pritiska, američka podružnica Binancea čak je donijela odluku o obustavi depozita u dolarima, obavijestivši klijente da se njeni bankovni partneri spremaju privremeno zaustaviti njegov kanal povlačenja fiata (USD).

Šef Blockstreama, međutim, vjeruje da će trgovci bitcoinima , ako se bankovni prijenosi u SAD-u ograniče, otvoriti bankovne račune u eurima ili švicarskim francima kako bi počeli trgovati u drugoj valuti.

Prema njegovim riječima, uvijek postoje nove opcije, a “svaki problem samo pomiče radnju negdje drugdje.”

CEO Blockstreama Back najpoznatiji je kao izumitelj Hashcasha, Proof-of-Work (PoW) sustava koji se koristi za sprječavanje neželjene e-pošte koji je kasnije postao jedan od temeljnih koncepata rudarenja Bitcoina.

Back smatra da bi Satoshi Nakamoto, pseudonimni kreator Bitcoina, vjerojatno bio sretan vidjeti kako se prostor razvio od 2009. godine, kada je lansirana prva kriptovaluta na svijetu.

Binance.US obustavlja depozite u dolarima

Blagi oporavak najpogođenijih altcoina