Binance.US obustavlja depozite u dolarima

Binance.US obustavlja depozite u dolarima jer će partnerske banke idući tjedan pauzirati isplate u toj valuti.

Iz Binance.US-a obavijestili su klijente da će njegovi bankarski partneri prestati obrađivati plaćanja burze u dolarima na dan kada savezni sudac sasluša argumente oko privremene zabrane rada te američke podružnice Binancea.

Ova objava dolazi nekoliko dana nakon što je Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) najavila tužbu protiv te tvrtke, kao i matične kripto burze Binance i njenog izvršnog direktora, Changpeng Zhaoa. 

SEC traži zamrzavanje imovine Binance.US-a iako je zatražio od suda da odobri privremenu operativnost burze koja bi omogućila Binance.US-u da nastavi obrađivati ​​zahtjeve za isplatu od kupaca.

Konstantni regulatorni pritisak stvorio je izazove za banke s kojima burza radi, rekli su iz Binance.US-a i napisali na Twitteru:

“Kao rezultat toga obustavljamo depozite u američkim dolarima i obavještavamo klijente da se naši bankarski partneri spremaju pauzirati kanale za isplatu fiat (USD) već 13. lipnja 2023. Potičemo klijente da poduzmu odgovarajuće mjere s njihovim USD-om.”

U obavijesti kupcima podijeljenoj na Twitteru, BinanceUS je rekao da će “početi uklanjati parove USD (npr. BTC-USD) na njihovoj platformi, dok će nastaviti podržavati parove stabilnih kovanica (npr. BTC-USDT).”

Burza je savjetovala klijente da podignu USD putem bankovnog prijenosa “do 13. lipnja 2023.” i rekla: “Zbog povećanih količina i zatvaranja banaka vikendom, obrada isplata može potrajati dulje nego inače (npr. do nekoliko dana; cijenimo vaše strpljenje ).”

BinanceUS je ove poteze nazvao “proaktivnim koracima dok prelazi na razmjenu samo putem kripta. Iz burze dodaju: “Da budemo jasni, održavamo rezerve 1:1 za svu imovinu korisnika.”

Analiza tužbi protiv Binancea i Coinbasea

„Regulatorni pritisak u SAD-u neće imati posljedice po BTC“