Stiže društvena mreža na kojoj možete dobiti BTC

„Recite zbogom besmislenim lajkovima i prihvatite priliku da zaradite novac za svoje online doprinose“, rekao je suosnivač Zebedeeja, Andre Neve.

Tvrtka Zebedee koja se oslanja na Lightning Network lansira novu verziju svoje aplikacije ZBD, bitcoin novčanika usmjerenog na igre, koja korisnicima daje pristup novoj društvenoj platformi na kojoj korisnici imaju priliku zaraditi male dijelove bitcoina.

Aplikacija je trenutno u alfa verziji, a korisnici se mogu prijaviti na listu čekanja za rani pristup novoj ZBD aplikaciji, koju je izradio Zebedeejeva open-source podružnica pod imenom No Big Deal ili NBD .

Aplikaciju pokreće Nostr, decentralizirani protokol za izradu aplikacija koji je u porastu i trenutno ima više od dva milijuna korisnika. Nostr je najpoznatiji po podršci suosnivača Twittera Jacka Dorseya koji taj protokol vidi kao temelj budućnosti društvenih medija.

Dakle, u ZBD društvenoj mreži korisnici će uskoro mogu slati “zaps”, što su vrlo male količine bitcoina, drugima umjesto “lajkova”. Aplikacija također sadrži šifrirane DM-ove s opcijom da ih koristite za plaćanja.

“Za razliku od tradicionalnih društvenih platformi, ZBD uvodi zaps, osnažujući korisnike da šalju mikrotransakcije globalno ili da unovčavaju svoj sadržaj na potpuno novi način. Umjesto “lajka” dobiju mikro iznos BTC-a, kažu iz Zebedeeja.

Naravno, postoje i druge prednosti osim zarađivanja malih dijelova bitcoina. S decentraliziranim društvenim medijima korisnici imaju veću kontrolu nad svojim podacima nego u tradicionalnim aplikacijama. Jednostavno ne postoji velika korporacija koja kontrolira njihove podatke.

“S decentraliziranom društvenom aplikacijom imate slobodu seliti svoj identitet i sljedbenike kroz bilo koji broj aplikacija. Više niste ograničeni na zatvoreni ekosustav, možete se povezati s prijateljima i kreatorima bez obzira na određenu platformu koju koriste”, ističu iz Zebedeeja.

Coinbase neće ukidati staking

Analiza tužbi protiv Binancea i Coinbasea