Voyager započinje s isplatama vjerovnicima

Američki stečajni sud za južni okrug New Yorka otvorio je put tvrtki u stečaju Voyager Digital da počne isplaćivati iznose ​​svojim vjerovnicima.

Sudac Michael Wiles odobrio je plan likvidacije tvrtke, omogućujući Voyageru da vrati približno 1,33 milijarde dolara svojim klijentima. Llan likvidacije trebao bi stupiti na snagu najkasnije do 1. lipnja te bi tada trebalo krenuti finaliziranje početne raspodjele sredstava.

Stečajni plan, treći za tvrtku, podnesen je 5. svibnja nakon odluke Binance.US-a da se povuče iz prethodno postignutog sporazuma, odnosno kupnje Voyagera. Prema podacima na Voyagerovoj web stranici , tvrtka posjeduje 1,334 milijarde dolara imovine.

Ta imovina bi predstavljala 75,68% ukupne vrijednosti potraživanja klijenata od Voyagerovog. Međutim, “zbog određenih zastoja”, korisnici bi trebali očekivati samo početnu isplatu od 35,72% svojih potraživanja. 

Svaka daljnja raspodjela ovisi o rezultatu budućih parnica koje se vrte oko „spora povlaštenih potraživanja FTX/Alamede, uspjehu svih dodatnih tužbi koje je podnio Voyager protiv trećih strana, kao i bilo kakvom povratu imovine Voyagera kao vjerovnika u likvidaciji Three Arrows Capitala.”

Binance napustio dogovoreni posao

Voyager je rekao da će se početne isplate izvršiti ili u kriptovalutama putem aplikacije Voyager ili u gotovini nakon razdoblja čekanja od 30 dana.

Što se tiče depozita koji se drže u nepodržanim kriptovalutama koje se ne mogu povući s Voyagerove platforme i Voyagerovog nativnog VGX tokena, tvrtka je rekla da će klijentima biti isplaćeno USDC stablecoinom.

Kripto broker podnio je zahtjev za bankrot prema Poglavlju 11 u srpnju 2022. godine nakon što je otkrio da je bio snažno izložen propalom kripto hedge fondu Three Arrows Capital (3AC) i od tada radi na tome kako vratiti imovinu ulagačima.

U jednom je trenutku kripto mjenjačnica FTX razmišljala o otkupu posrnule imovine tvrtke, ali posao je otkazan kada je i sam FTX bankrotirao u iznenadnom kolapsu koji je uzdrmao kriptoindustriju prošlog studenog.

Prošlog mjeseca Voyager je postigao sporazum s američkom saveznom vladom, koji mu je omogućio prodaju svoje imovine američkom ogranku kripto burze Binance. I taj je posao propao nakon što je Binance.US napustio ugovor 25. travnja.

Da je posao realiziran vjerovnici Voyagera bi, navodno, dobili povrat sredstava u iznosu većem od 70 posto njihovih potraživanja.

Hinmanov govor i značaj za Ripple

Hinmanovi dokumenti u javnosti do 6. lipnja?