Do Kwon izašao iz zatvora uz jamčevinu

Crnogorski sud prihvatio je ponuđenu jamčevinu u iznosu od 436.000 dolara po osobi za Do Kwona i njegovog bivšeg pomoćnika Han Chang-joona.

Osnivač Terraform Labsa Do Kwon trebao bi biti pušten iz crnogorskog zatvora uz nadzornu jamčevinu dok se njegovo suđenje za krivotvorenje dokumenata nastavlja, pokazuje sudska obavijest od petka.

Osnovni sud u Podgorici je u svom priopćenju naveo da je prihvatio prijedlog Kwonovih odvjetnika u četvrtak da plati 400.000 eura (435.000 dolara) za njegovo puštanje iz pritvora. 

Prema uvjetima jamčevine, optuženici u slučaju – Kwon i izvršni direktor Terre Han Chang-joon – bit će pod nadzorom i bit će im zabranjeno napuštati stan.

Njih dvojicu uhitile su crnogorske vlasti u ožujku zbog pokušaja putovanja s krivotvorenim dokumentima. I SAD i Južna Koreja zatražile su njegovo izručenje od crnogorskih vlasti kako bi se suočili s optužbama za propast njegove kripto tvrtke Terraform Labs u svibnju prošle godine.

Tijekom saslušanja optuženici su naznačili da imaju “imovinu vrijednu nekoliko milijuna”, a jamčevinu će platiti njihove supruge, navodi se u priopćenju suda. Tužiteljstvo se protivilo prijedlogu za jamčevinu, rekavši da nema jamstva da Kwon neće pokušati pobjeći.

“Dvojica optuženika su obećala da se u slučaju određivanja jamčevine neće pokušati skrivati ​​do okončanja kaznenog postupka, da će se uredno odazivati ​​pozivima suda te da će biti dostupni na adresi koju će sudu dostaviti njihov branitelj”, stoji u obavijesti.

Sljedeći datum suđenja Kwonu zakazan je za 16. lipnja. Strane koje nisu zadovoljne odlukom o jamčevini imaju tri dana za žalbu.

CZ se želi riješiti dijela vlasništva u Binance.US

Quo vadis bitcoin?