Goldman Sachs, Microsoft i drugi pokreću Canton blockchain

Canton blockchain mrežu za financijske institucije pokreću Digital Asset i grupa tvrtki, uključujući Microsoft, Goldman i Deloitte.

Prema najavi, Canton Network bit će interoperabilna blockchain mreža s omogućenom privatnošću namijenjena onima koji rade s institucionalnom imovinom. Omogućit će sinkronizaciju financijskih tržišta koja su “prije bila zatvorena”.

Mreža će započeti s testiranjem svojih mogućnosti u srpnju, što uključuje opsežne kontrole privatnosti i sposobnost postizanja razmjera i performansi potrebnih velikim financijskim institucijama.

Sudionici u mreži trenutno uključuju BNP Paribas, Cboe Global Markets, Digital Asset, Paxos, Microsoft, Goldman Sachs, Deloitte i druge.

Cathy Clay, izvršna potpredsjednica Cboe Global Markets, jednog od partnera u projektu, rekla je da, kada se koristi, blockchain tehnologija potencijalno može “otključati” nove prilike na tržištu.

“Tokenizacija imovine iz stvarnog svijeta može ponuditi priliku bez presedana za stvaranje nove tržišne infrastrukture i povećanje učinkovitosti u trgovanju proizvodima diljem svijeta.”

Canton je izgrađen na Damlu, pametnom ugovornom jeziku Digital Asseta, koji stvara interoperabilni sustav u kojem se “imovina, podaci i gotovina” mogu sinkronizirati preko povezanih aplikacija. 

Dok kripto zima pokazuje znakove otopljenja, interes institucionalnih ulagača za ulaganja i industriju nastavlja se, pa i povećava.

U ožujku je ARK Investment Cathie Wood kupio dionice Coinbasea za oko 18 milijuna dolara, što je otprilike 269 928 dionica. Studija Goldman Sachsa objavljena 8. svibnja otkrila je da 32% obiteljskih ureda trenutno ima ulaganja u digitalnu imovinu.

Dana 3. svibnja, platforma tokena vrijednosnih papira INX pokrenula je novi MPC novčanik za institucionalne ulagače za kontrolu imovine i pristup zaposlenika takvoj imovini. 

Binance dodaje podršku za Ordinale

Tether ostvario dobit od 1,5 mlrd dolara