Butan intenzivira kripto rudarenje

Planinski teren Butana, zajedno s obilnim rezervama hidroelektrične energije, čini ga idealnim za rudarenje kriptovaluta.

Iako je kripto rudarenje već prisutno u Butanu, vlada te države kroz svoju novu inicijativu planira znatno intenzivirati te aktivnosti pozivanjem stranih partnera te pružanjem raznih poticaja kao što su oslobađanje od poreza, smanjenje cijena električne energije i pojednostavljenje propisa.

Pa je tako Butan privukao i prvog stranog partnera. Tvrtka za rudarenje bitcoina Bitdeer (BTDR) objavila je da će surađivati ​​s vladom Butana na uspostavljanju operacija rudarenja kriptovaluta u toj zemlji jugoistočne Azije.

Rudar koji kotira na Nasdaq burzi i komercijalni ogranak vlade Butana, Druk Holding & Investments, osnovat će fond od 500 milijuna dolara za prikupljanje novca za od međunarodnih investitora i očekuju da će prikupljanje sredstava započeti ovog mjeseca.

Prikupljena sredstva iskoristit će se za izgradnju podatkovnih centara u zemlji. Pokretat će ih hidroenergija, koja zemlji osigurava gotovo svu električnu energiju. Cilj Butana je “ubrzati digitalnu transformaciju Kraljevine i ekonomsku diversifikaciju istraživanjem sektora u nastajanju”.

Unatoč tome što je idealno smješten za aktivnosti kripto rudarenja zbog svog okruženja i infrastrukture, postoji zabrinutost zbog utjecaja takvih operacija na okoliš s obzirom na to da ih mnogi ljudi vide kao potencijalnu prijetnju okolišu.

Međutim, u slučaju Butana vlada je izričito izjavila da će jamčiti da se sve aktivnosti rudarenja kriptovaluta odvijaju na ekološki odgovoran način koji je u skladu s njezinim ciljem održivog razvoja.

Za Bitdeer, partnerstvo će “označiti ključno širenje u Aziji”, rekla je tvrtka sa sjedištem u Singapuru. Trenutno upravlja sa šest rudarskih lokacija u državi Washington, Texasu, Tennesseeju i Norveškoj.

Bitdeer je prošli mjesec uvršten na Nasdaq burzu putem akvizicijske tvrtke za posebne namjene (SPAC) Blue Safari Group Acquisition Corp. Od uvrštenja na burzu, BTDR je pao gotovo 30% , trgovajući se po 7,19 USD na zatvaranju u utorak.

Pokrenut novi L1 blockchain Sui

BTC Ordinali došli do tri milijuna