Crypto.com najavio lansiranje AI-a za trgovce

Čini se kako kripto tvrtke vjeruju da će AI pomoćnici poboljšati korisničko iskustvo na njihovim platformama i promicati obrazovanje, dovodeći više ljudi u kripto prostor.

AI je vodeći trend u tehnologiji ove godine, a i kripto tvrtke uskaču u taj vlak. Crypto.com je najnovija tvrtka koja je izdala vlastitog AI pomoćnika, čiji je cilj pomoći korisnicima da postanu bolji trgovci. 

Amy je AI suputnik koji može pomoći korisnicima da nauče o kripto industriji s informacijama gotovo u stvarnom vremenu o određenim tokenima i projektima, kao i detaljima o cjenicima i povijesnim događajima. 

Amyna namjena je poslužiti kao ekspertni kripto izvor za prosječnog korisnika. Utemeljena je na dubokom učenju i podacima koji pomažu u hvatanju prilika u brzom kripto sektoru. 

Temeljna tehnologija Amy temelji se na ChatGPT-u iz OpenAI-ja, ali se dodatno obučava s konkretnim primjerima slučajeva kako bi pružila točnije i relevantnije rezultate za korisnike Crypto.com.

Ovaj pilot projekt je u Beta fazi i trenutno je dostupan odabranim korisnicima. Pristup Amy će se tijekom sljedećih tjedana postepeno širiti na više korisnika Crypto.com. Tvrtka također planira dovesti chatbot u svoju mobilnu aplikaciju. 

Amy ne pruža financijske ili investicijske savjete, a budući da je ovo pilot u Beta fazi, tehnologija još uvijek neprestano uči.Znanja iz ovog pilot-projekta primijenit će se na Amyn kontinuirani razvoj, kao i na buduće projekte Crypto.com-a pokretane umjetnom inteligencijom.

Crypto.com nije jedina burza koja je pokrenula slične usluge. Dana 24. travnja, Binance je lansirao Binance Sensei, AI asistenta sa sličnom ulogom kao Amy.

Coinbase i Gemini otvaraju burze izvan SAD-a

PEPE se probio u top 100 kriptovaluta