Visa (ipak) nastavlja s kripto proizvodima

Globalni platni div Visa nastavlja istraživati ​​prednosti industrije kriptovaluta s novom inicijativom usmjerenom na stablecoin plaćanja.

Visin nadolazeći kripto proizvod osmišljen je za poticanje masovnog prihvaćanja javnih blockchain mreža i stablecoin plaćanja. Prema informacijama iz Vise kripto odjel tvrtke gradi “sljedeću generaciju proizvoda” za olakšavanje digitalne trgovine u svakodnevnom životu.

Kako bi razvila proizvod, Visa planira angažiranje softverskih inženjera usmjerenih na programiranje, odnosno backend sustave Web3.0 tehnologije.

“Posebno me zanima iskustvo korištenja Github Copilota i drugih inženjerskih alata potpomognutih umjetnom inteligencijom za pisanje i otklanjanje pogrešaka u pametnim ugovorima”, napisao je šef Visinog kripto odjela Cuy Sheffield na Twitteru.

Među preferiranim kvalifikacijama kandidata, Visa je navela dobro razumijevanje rješenja layer-1 i layer-2 blockchainova uz iskustvo u pisanju pametnih ugovora korištenjem programskog jezika Solidity. 

Napravljen posebno za Ethereum blockchain, Solidity se koristi za stvaranje pametnih ugovora na blockchain platformama i generiranje lanca transakcijskih zapisa u blockchain sustavu.

Tražene kvalifikacije novih zaposlenika također podrazumijevaju dobro razumijevanje mreža distribuiranih knjiga, sigurnosnih protokola, čuvanja privatnog ključa kao i novih poboljšanja Ethereuma kao što je ERC-4337 .

Jedna od najvećih svjetskih tvrtki za plaćanje, Visa napravila je veliki korak u kriptoindustriji 2020. godine, udruživši se s tvrtkom za blockchain Circle kako bi podržala USD Coin, odnosno USDC stablecoin na određenim kreditnim karticama. 

Tvrtka je postupno širila svoju kripto ponudu, ali je zaustavila neka nova partnerstva u industriji zbog medvjeđeg kripto tržišta 2022. i velikih kolapsa velikih igračaindustrije kao što su Celsius i FTX.

Podsjetimo, u veljači je Visa odbacila izvješća u kojima se navodi da će zaustaviti sve kripto aktivnosti. Sheffield je rekao da je tvrtka nastavila surađivati ​​s kripto tvrtkama kako bi osigurala fiat on i off-rampe i da se njezino stajalište o potencijalu kripto valuta nije promijenilo.

Alarmantan trend? Novčanik s tisuću BTC-a budi se nakon 12 godina

Coinbase prijavio SEC sudu