Coinbase otvara tvrtku na Bermudama

Regulatorni krajolik u SAD-u proglašen je neprijateljskim od strane brojnih velikih kripto tvrtki u Sjedinjenim Državama. Coinbase se borio protiv trenutne ‘regulacije putem provedbe’ s kojom se suočio i sada traži prilike drugdje.

U objavi na blogu tvrtke , najveća američka kripto burza je otkrila da je dobila licencu za rad na Bermudama. Coinbase opisuje ovaj potez kao dio svog globalnog skaliranja, ali također signalizira planove tvrtke da posluje uz što manji pritisak američkih propisa.

Ne samo da su američki propisi antikripto nastrojeni, već su i nejasni i zbunjujući, prema Coinbaseu i drugim tvrtkama poput Ripplea. Nedostatak kodificiranog pravnog okvira, poput onog na Bermudama, znači da se Coinbase muči s uvođenjem novih ponuda i kripto proizvoda.

Prema osobi bliskoj tvrtki, kako je izvijestio Fortune, Coinbase planira pokrenuti offshore burzu derivata na Bermudama već sljedeći tjedan. Drugo izvješće navodi da će Coinbase nuditi perpetual swaps, vrstu fjučersa i popularan proizvod u kripto prostoru.

Trajni swapovi i drugi derivati povezani s kriptom važni su alati za jačanje dnevne aktivnosti trgovanja, ali uglavnom nisu dostupni u SAD-u zbog regulatornih ograničenja.

Kripto egzodus već je u tijeku

Regulatorna ograničenja usporila su inovacije i napredak za tvrtke poput Coinbasea, a izvršni direktor Ripplea Brad Garlinghouse izjavio je da je ‘kripto egzodus’ već u tijeku. I druge burze, poput Krakena, traže inozemne prilike pa je tako Kraken dobio licencu za rad u Irskoj. 

Viši izvršni direktor Krakena za globalne operacije, Curtis Ting, objasnio je da pritisak na kompaniju da napusti SAD traje već oko dvije godine. 

“Ovo je definitivno trend koji je postao izraženiji (kripto tvrtke koje gledaju izvan SAD-a),” rekao je Ting za Fortune , “osobito kao antiteza drugim jurisdikcijama koje su zauzele kaotičniji pristup. Bijeg u Europu temelji se na tamošnjoj regulatornoj jasnoći.”

U središtu američke kripto regulacije je SEC, a njegov predsjednik Gary Gensler čvrsto tvrdi da postoji regulatorna jasnoća i da kripto kompanije same odlučuju biti neusklađene. Bitka za regulatornu jasnoću će potrajati. 

Ipak, činjenica da postoji više susretljivih globalnih jurisdikcija koje mogu snažnije poticati kripto inovacije trebala bi biti razlog za zabrinutost za SAD ako želi biti tehnološki lider u prostoru digitalne imovine.

Voyager-Binance.US posao ide dalje

Izglasana MiCA