Radix s najboljom mjesečnom izvedbom u top 100

Token projekta Radix usmjerenog na decentralizirane financije, XRD više se nego udvostručio u zadnjih 30 dana, postavši top 100 kriptovaluta s najboljom izvedbom.

XRD je porastao za 176% na 0,114 USD, a cijena je u jednom trenutku dosegla 12-mjesečnu najvišu razinu od 0,15 USD. Porast je podigao tržišnu kapitalizaciju na 1,33 milijardi dolara u trenu pisanja teksta, čineći je 46. najvećom kriptovalutom na tržištu. 

Usporedbe radu, u četiri tjedna, tržišno vodeći bitcoin ( BTC ) i ether ( ETH ) su dobili su odnosno 8,2%, dok je ukupna kapitalizacija kripto tržišta porasla 5% na 1,32 bilijuna dolara.

Čini se da su Radixovo prikupljanje sredstava u ožujku, koje je vodio market maker i investicijska tvrtka DWF Labs, te optimizam u vezi s nadolazećom nadogradnjom potaknuli interes ulagača za token.

Radix je u toj rundi financiranja prikupio 10 milijuna dolara i to prije lansiranja svoje glavne mreže Babylon koje je zakazano za 31. srpnja, a koje bi trebalo uvesti funkcionalnost pametnih ugovora na mreži, omogućujući razvojnim programerima stvaranje snažnih decentraliziranih aplikacija.

Od prošlog mjeseca, Radix je imao preko 50 projekata koji razvijaju aplikacije i alate za igranje, trgovanje, posuđivanje, NFT-ove i novčanike.

Babylon će, također, izvorno podržavati liquid staking XRD-a, eliminirajući potrebu za zasebnim protokolima poput Lidoa, koji pomažu ether stakerima da zadrže likvidnost svojih kovanica izdavanjem staked ether tokena. 

“Nadogradnja Radix Public Network s Olympia na Babylon dogodit će se na ili oko spomenutog datuma, utirući put da globalni Web3.0 i DeFi da konačno izađu iz ‘tech demo’ faze prema mainstream korisnicima, rekao je Radix u službenom priopćenju.

XRD je ojačao preko 15% 23. ožujka, kada je najavljeno prikupljanje sredstava, i započeo je gotovo vertikalni rast tjedan dana kasnije nakon što je Radix pokrenuo mrežu “Release Candidate” (RCNet), približavajući time dugoočekivanu nadogradnju s Olympia na Babylon korak bliže.

Dnevni pregled – Rusija usvaja kripto za međunarodne transakcije?

Voyager-Binance.US posao ide dalje