Novi kripto meme hit zove se PEPE

Kripto prostor doživio je nagli porast popularnosti novog tokena pod nazivom PEPE, koji je zabilježio nevjerojatan rast od 7.500 posto u samo nekoliko dana.

Međutim, koliko god se ovaj razvoj događaja činio uzbudljivim, potencijalni ulagači moraju biti oprezni i svjesni nekoliko crvenih zastavica koje iskaču oko priče o ovom tokenu. Prvo i najvažnije, veliki dio ponude tokena koncentriran je u samo šest novčanika.

Svaki od njih drži PEPE vrijedan više od milijun dolara. Ova razina centralizacije je zabrinjavajuća jer vlasnici tih novčanika imaju moć značajnog utjecaja na cijenu tokena, potencijalno je spuštajući na nulu zbog nedostatka dostupne likvidnosti.

Štoviše, primijećeno je da su ti glavni vlasnici PEPE-a primili svoju količinu tokena gotovo istovremeno, prije samo četiri dana. Ova neobična aktivnost postavlja pitanja o mogućoj koordinaciji vlasnika novčanika i njihovim namjerama iza gomilanja tako velikih količina PEPE-a.

Kripto zajednicom kruži i priča o trgovcu koji je investiciju od 250 dolara navodno pretvorio u milijune što dodatno potiče interes za PEPE token. Međutim, ovaj bi narativ mogao biti pomno osmišljena posuda osmišljena da navede korisnike da ulažu u token.

Investitor ipak neće zaraditi “milijune”

Naime, podaci pokazuju da dotična adresa novčanika ne pokazuje nikakvu prethodnu aktivnost trgovanja prije primanja PEPE-a, što sugerira da bi trgovac mogao biti blisko povezan s kreatorima tokena.

Također, ako je investitor i legitiman i nije navlačenje za PEPE, treba reći kako će od svojih tokena koji trenutno vrijede 1,02 milijuna dolara teško uspjeti zaraditi iole približnu brojku. Razlog procjene “imovine na papiru” i stvarne gotovine je likvidnost.

Svaki pokušaj brzog izlaska iz pozicije mogao dovesti do pada cijene čak i ispod razine kupnje tako da će “sretni dobitnik” tek vidjeti koliko će uprihoditi, ali neće to biti ni blizu spomenute, trenutno procijenjene vrijednosti.

Memecoin na temu Pepe-the-Frog PEPE je sebe proglasio “najzanimljivijim memecoinom koji postoji”. Njegovi tvorci spomenuli su i konkurentske memecoine s temom pasa Dogecoin i Shiba Inu, ističući da su “pseći dani prošli”. 

Samo tijekom proteklog dana porastao je za više od 240%. No, očito, token nema nikakav jasan slučaj upotrebe ili svrhu osim spekulativnog trgovanja, ali čini se da je to dovoljno za nastavak rasta čak i nakon što je ušao u mainstream.

Dnevni pregled – Iz Bernsteina najavljuju najveći bull run ikada

Rusija usvaja kripto za međunarodno poslovanje?