Gensler pred Kongresom SAD-a

Predsjednik Komisije za vrijednosne papire i burz Gery Gensler želi se uhvatiti za “svu kripto imovinu”.

Predsjednik SEC-a Gary Gensler svjedoči danas o svojoj ‘regulaciji provedbom’ kripto prostora pred odborom za financijske usluge SAD-a. Genslerovo pripremljeni govor je već dostupan i nije dobro štivo za kripto.

Gensler je ponovio svoj stav da su “većina kripto tokena vrijednosni papiri”. Također je objasnio da bi nedavni prijedlog ažuriranja pravila o skrbništvu investicijskog savjetnika omogućio SEC-u da “pokrije svu kripto imovinu i poboljša zaštitu koju pružaju kvalificirani skrbnici.”

Unatoč pritisku na Genslera od strane Kongresa , drugih američkih zastupnika i kripto kompanija, predsjednik SEC-a radi sve kako bi stekao veću, ili možda bolje rečeno kompletnu, regulatornu kontrolu nad kripto prostorom.

Kako bi uspostavio veću kontrolu nad različitim kripto imovinama, kao i burzama i tvrtkama koje rade s digitalnom imovinom, Gensler radi na prilagodbi trenutnih pravila i zakonodavstva. Tako je 14. travnja predložio proširenje definicije “burze”.

SEC pojašnjava da bi se njegova postojeća pravila o burzama također trebala primjenjivati ​​na DeFi platforme. Gensler kaže: “Nazvati sebe DeFi platformom nije izgovor za prkošenje zakonima o vrijednosnim papirima. Trenutno, nažalost, ovo tržište je prepuno nepridržavanja.”

Odluka agencije da izričito uključi DeFi u svoj prijedlog nove definicije burze dodatno naglašava da kripto financijski pokret neće dobiti prilagođene propise. Naprotiv, agencija radi sve kako bi osigurala da će kriptovalute biti u skladu s postojećim propisima o vrijednosnim papirima.

No, nisu svi u SEC-u za ovakvu politiku. Kripto mama, kako joj se tepa, povjerenica u SEC-u Hester Peirce kaže:

“Vidimo ovu novu tehnologiju i nismo voljni napraviti nikakve iznimke kako bismo joj se prilagodili. Ako ne izgledate kao postojeće tvrtke, onda ćemo biti u redu ako vas uništimo ili otjeramo u offshore ili vas pak prisilimo da se pretvorite u centralizirani entitet.”

BTC potukao sve klase imovine u Q1

Dnevni pregled – Iz Bernsteina najavljuju najveći bull run ikada