Saylor integrira BLN u korporativne emailove

Protokol Lightning Address omogućuje korisnicima slanje bitcoina preko Lightning mreže na identifikator novčanika koji podsjeća na konvencionalnu adresu e-pošte.

Michael Saylor, otvoreni zagovornik bitcoina i suosnivač softverske tvrtke za poslovnu analitiku MicroStrategy (MSTR), integrirao je Bitcoin Lightning Network (BLN) u svoju korporativnu adresu e-pošte. 

To znači da svatko može koristiti tu adresu e-pošte, [email protected], za slanje bitcoina ( BTC ) 58-godišnjem milijarderu.

Integracija je omogućena protokolom Lightning Address, koji korisnicima dozvoljava povezivanje “internetskog identifikatora” poput adrese e-pošte umjesto da moraju kopirati adrese novčanika ili koristiti QR kodove.

Lightning Network je Bitcoinovo layer-2 rješenje za skaliranje dizajnirano da plaćanja bitcoinima učini jeftinijim i bržim. Lightning je sposoban obraditi 1 milijun transakcija u sekundi (TPS) za osnovnu naknadu od 1 Satoshija, ili oko četiri centa.

Kao objašnjenje ovog poteza Saylor je na Twitteru napisao da je integriranje sustava plaćanja i unapređenje poslovnih modela bazirano na Bitcoin blockchainu i Lightning Networku odličan način da se smanji ovisnost o velikim tehnološkim kompanijama, bankama i oglašivačima.

Saylor dodaje da je BLN otvoren, etički i brz način da se novac preseli bilo gdje ili bilo kome na svijetu bez potrebe prisustva treće strane.

Saylor, koji je navodno vrijedan oko 1,2 milijarde dolara motor je iza poslovne politike stalnog dokupljivanja BTC-a Microstrategyja. Trenutno tvrtka drži približno 140 000 BTC (oko 4 milijarde dolara po trenutnim cijenama).

Prosječna kupovna cijena tvrtke je 29 800 dolara za BTC. Uz cijenu Bitcoina koja trenutno iznosi 29 400 USD, MicroStrategy je u padu od samo 1,3% u odnosu na svoje ukupno ulaganje.

Međutim, tvrtka je prošlog tjedna ponovno bila u plusu na kratko vrijeme kada je Bitcoin probio granicu od 30.000 dolara.

Pred nama je veliki bull run – Bernstein

BTC potukao sve klase imovine u Q1