Ponovno više stakinga nego povlačenja Ethera

Više od milijun ETH je povučeno od Shapella hard forka 12. travnja. Međutim, značajan broj adresa ponovno je svoj ETH uložio u staking.

Ethereum blockchain prošao je uspješnu Shapella nadogradnju 12. travnja, omogućujući validatorima da povuku svoj uloženi Ether iz Beacon Chaina nakon tri godine. Nakon povlačenja milijun ETH-a, iznos nanovo stakeanog ETH sada je premašio broj ETH koji je povučen.

Dakle, podaci on-chain analitičke tvrtke Nansen sugeriraju da se trenutno više ETH-a ulaže nego što se povlači po prvi put od Shapella nadogradnje. Od 17. travnja, obujam ulaganja u ETH od 124 000 ETH premašio je po prvi put obujam povlačenja od 64 800 ETH. 

U posljednja 24 sata iznos uloženog ETH bio je 94 968 naspram 27 076 u povlačenju. U prvom krugu povlačenja radilo se prvenstveno o onima s Lida i te povlačenjima starih validatora. Potrebno je otprilike tri dana da uđete u red čekanja za isplatu.

Nadogradnja Shapella projicirana je kao ključna situacija za Ethereum blockchain jer su milijuni otključanog ETH-a predstavljali rizik masovne prodaje. Međutim, većina validatora ponovno stavlja svoj otključani Ether u staking. 

Kripto mjenjačnica Binance otvorit će isplate 19. travnja. Od 1 milijuna povučenih ETH, tri adrese ponovno su stakeale ukupno 19 844 ETH. Tri su adrese prenijele ETH na centralizirane burze (CEX) nakon povlačenja, sa 71 444 ETH poslanih na različite burze. 

Drugi su kitovi učinili isto. Neki su ETH poslali na adrese Huobija, i na nekoliko drugih CEX-ova, prema podacima koje je podijelio Lookonchain.

Većina ranih povlačenja se odnosi na nagrade za ulaganje ne i “glavnicu”, a nekoliko validatora, poput Krakena, moralo je izaći kako bi postupilo u skladu s odlukom Komisije za vrijednosne papire i burzu Sjedinjenih Država. 

Trenutačno se 22,231 validator prijavio za potpuni izlaz od 574,624, dok je 910,930 ETH od 18,6 milijuna uloženih ETH predviđeno za povlačenje.

Drugi istaknuti razlog za sve manje povlačenja mogla bi biti cijena ETH-a, budući da je prosječna cijena uloženog ETH-a oko 2137 USD.

Dnevni pregled – Revuto prodaje udjele u tvrtki putem Ordinala

Coinbase bi mogao otići iz SAD-a