Revuto prodaje equity putem Ordinala

Voljeli ili ne ekipu iz Revuta, ono što im se mora priznati jest da imaju originalne ideje za prikupljanje sredstava i bustanje likvidnosti.

Kao što je poznato Revuto koji planira postati lider na sekundarnom tržištu digitalne pretplate, koje trenutno uopće ne postoji, prvih je 10 milijuna dolara prikupio ICO-om REVU tokena koji je lansiran na Cardano blockchainu.

Sada ekipa iz Revuta planira crowdfunding prodajom Ordinala, dakle bitcoin NFT-ova pokušavajući tako izbjeći kapital iz VC fondova. Ako takvih sklonih kriptu uopće ima.

Revuto planira prikupiti oko 2 milijuna dolara kako bi, ne čekajući bull market, konačno lansirao svoje virtualne debitne kartice koje su ključne za omogućavanje svih featurea koje nudi Revuto aplikacija.

Primjerice, upravljanja pretplatama, stake to subscribe modela, micro lendinga, pretplatničkih NFT-ova kojima se mogu monetizirati nekorištene pretplate i slično.

No, nije ovo pionirski pothvat samo zato što Revuto planira prodajom Ordinala skupiti kapital za izdavanje kartica već i zato što Revuto Ordinali svojim kupcima nose suvlasništvo u kompaniji. Dakle, Revuto Ordinalima prodaje equity.

Tri serije Ordinala

Revuto planira lansirati tri serije Ordinala od po 499 komada u svakoj. Serija A će koštati 2000 dolara u BTC-u i nositi vlasnicima 0,01 posto vlasništva u kompaniji uz 15 posto popusta na valuaciju ali i 15 posto povrata u REVU tokenu.

Serija B s cijenom od 1000 dolara donosi 0,005 equitiya, 10 posto popusta i isto toliko posto povrata u REVU tokenu. Serija C košta 500 dolara, nema popusta, donosi 0,0025 psoto equitija i 10 posto povrata REVU-a.

Uz 499 Ordinala u svakoj seriji postoji i dodatan jedan koji je nazvan Grand Ordinal. Za ta tri će se investitori moći natjecati nudeći od minimalnih 5 do maksimalnih 200 tisuća dolara po Ordinalu.

Grand Ordinali omogućuju investitorima da postanu značajniji suvlasnici i nose 1,15 posto equityja. Također vlasnici Grand Ordinala će dobiti jedno mjesto u upravi kompanije te će predstavljati sve investitore iz ove runde prikupljanja kapitala.

Revuto se na ovaj način planira odreći maksimalnih nešto više od 13 posto udjela u kompaniji a ukupna moguća zarada bila bi 2,35 milijuna dolara, pri čemu Revuto tim svoju kompaniju procjenjuje na 20 milijuna dolara.

Private runda prodaje Ordinala je zakazana u ponedjeljak a u dan poslije uslijedit će javna runda. Za sve koji ste zainteresirani više možete naći na stranicama Revuta.

Ripple pokreće centar za likvidnost

Dnevni pregled – Revuto prodaje udjele u tvrtki putem Ordinala