Uniswap pokreće mobilni novčanik

Mobilni novčanik omogućit će korisnicima kupnju kriptovaluta uz naknade od samo 2,55 % i razmjenu sredstava između različitih DeFi platformi.

Decentralizirana financijska (DeFi) kripto burza Uniswap pokrenula je aplikaciju za mobilni novčanik s ciljem šireg usvajanja DeFi novčanika i podršku za trgovanje u pokretu, navodi se u priopćenju za tisak od četvrtka.

Uniswap mobilni novčanik omogućit će korisnicima kupnju kriptovaluta uz naknade od samo 2,55%, što je gotovo upola manje nego što naplaćuju neki konkurentski DeFi protokoli, navodi Uniswap u priopćenju. 

Korisnici također mogu mijenjati sredstva na popularnim DeFi platformama, uključujući Polygon, Arbitrum i Optimism. 

Novčanik sadrži cijene tokene u aplikaciji i podatke o NFT-u, omogućujući korisnicima da odaberu omiljene tokene i adrese novčanika kako bi mogli pratiti aktivnost trgovaca odnosno trgovanja koja im je najvažnija.

Kreatori aplikacije se nadaju da će te značajke potaknuti korisnike da čuvaju vlastite kriptovalute u DeFi novčanicima, koji tradicionalno imaju manju zastupljenost kod korinsika od centraliziranijih načina kupnje i pohranjivanja kriptovaluta.

“Dobijamo tisuće zahtjeva od korisnika Uniswap Web Appa koje zbunjuju samoskrbnički novčanici. Dakle, ponosni smo što vam predstavljamo takav novčanik koji je jednostavan, siguran i lagan za korištenje”, stoji u priopćenju.

Korisnici TestFlighta s ranim pristupom sada mogu preuzeti aplikaciju putem iOS App Storea. Apple je odobrio mobilni novčanik Uniswap u nekoliko zemalja, a slijedit će i nove. Ostaje nejasno koje su zemlje do sada dobile odobrenje te hoće li i kada biti dostupan na Google Playu.

MiCA stiže idući tjedan

Dnevni pregled – Uskoro trgovanje kriptom na Twitteru