Binance.US delistao Tron

Američki ogranak burze kriptovaluta Binance priopćio je da će ukloniti digitalne tokene TRX i Spell sa svoje platforme za trgovanje, zbog čega su im cijene naglo pale.

Binance.US je rekao da je ovaj potez rezultat periodične revizije i da čimbenici koje redovito razmatra mogu uključivati ​​obujam trgovanja i likvidnost, promjene u profilu rizika tokena ili dokaze o prijevari ili neetičkom ponašanju, među ostalim.

Iz Binance.US-a dodaju da rade u industriji koja se brzo razvija i kako je njihov proces praćenja digitalne imovine osmišljen tako da odgovara tržišnim i regulatornim kretanjima.

“Kada digitalna imovina više ne zadovoljava naše visoke standarde ili se okolnosti u industriji promijene, provodimo dublji pregled pogođene imovinu i procijenjujemo jesu li potrebne daljnje radnje”, napisali su iz Binance.US na svojoj stranici najavljujući uklanjanje s kotacije.

Tronov TRX token je je gotovo 6,5% u odnosu na američki dolar nakon objave, koja je objavljena na Twitteru i web stranici Binance.US. TRX se ipak u međuvremenu blago oporavio pa pad u trenutku pisanja teksta iznosi 2,6 posto

Dva će tokena biti uklonjena s popisa 18. travnja, rekli su iz Binance.US-a. Isplate oba će ostati otvorena, ali će se trgovanje i depoziti zatvoriti. Justin Sun, osnivač Trona, rekao je za Reuters da će utjecaj biti “relativno mali”.

“Binance.US obujam trgovanja je manji od 1 milijun dolara dnevno. Trenutačni obujam trgovanja TRX-a je 400 milijuna dolara”, rekao je Sun. Suna je prošli mjesec američka Komisija za vrijednosne papire (SEC) optužila za prijevaru.

Konkretno, SEC optužuje Suna za prodaju i emitiranje neregistriranih vrijednosnih papira, prijevare i tržišne manipulacije koje uključuju TRX. Sun je ranije rekao da je SEC-ova tužba neutemeljena i da je SEC-ov okvir za regulaciju digitalne imovine “još uvijek u povojima i treba daljnji razvoj”.

Velik tjedan za BTC

Nadogradnja Shapella stiže danas navečer