Magic Eden postao vodeće tržište za Ordinale

Nakon nešto više od tjedna, Magic Eden sada zauzima više od polovice volumena trgovanja Ordinalima.

Rastuća pompa oko Ordinala postavila je bitcoin u središte trgovanja digitalnim kolekcionarskim predmetima. I kako se ekosustav razvija, primarno Solanino NFT tržište Magic Eden brzo se pojavilo kao novi lider.

Ordinali, protokol koji omogućuje upisivanje sadržaja poput slike i teksta na pojedinačne satoshije, najmanju mjernu jedinicu na koju se Bitcoin može podijeliti, eksplodirao je u popularnosti otkako je predstavljen u siječnju kako trgovci i programeri sve više upoznaju ove bitcoin NFT-ove.

Magic Eden otvorio je vrata trgovanju Ordinalima prije nešto više od tjedan dana, 21. ožujka, i sada predstavlja većinu volumena trgovanja Ordinalima na raznim tržištima koja ih podržavaju.

Usporedbe radi, u utorak je Magic Eden odradio otprilike 170.000 dolara prodaje Ordinala u usporedbi s oko 72.000 dolara na drugom najpopularnijem tržištu, Ordinals Wallet.

No, Magic Eden i dalje zaostaje za Ordinals Walletom u smislu ukupnih dnevnih transakcija, iako trend u proteklom tjednu sugerira da Magic Eden smanjuje tu prednost. Jučer je trgovano s Ordinala natpisa na Magic Edenu dok je Ordinals Wallet omogućio 543 prodaje.

Drugim riječima, Magic Eden bavi se prodajom Ordinala veće vrijednosti. Kada je Magic Eden pokrenut 2021., počeo je kao tržište koje podržava isključivo NFT-ove stvorene na Solani. 

No s vremenom je tržište dodalo podršku za NFT-ove na drugim lancima blokova kao što su Ethereum i Polygon , pri čemu je potonji Ethereum mreža za skaliranje.

Uspješnost Magic Edena da brzo osvoji tržište Ordinala upravo je posljedica njegovog statusa etabliranog tržišta, u usporedbi s drugim mjestima trgovanja koja su se pojavila tek nedavno i ograničena su na bitcoin.

Također, Magic Eden je prvo od velikih NFT tržišta koje je prepoznalo hype i iskoristilo popularnost Ordinala. 

FTX EU vraća sredstva korisnicima

Santiment predviđa korekciju BTC-a