EVM uskoro i na Cardanu uz pomoć Milkomede

Korisnici Cardana uskoro će moći pristupiti Ethereumovim dApp-ima izravno iz Cardanovog novčanika i koristiti ADA-u.

Suosnivač i glavni tehnološki direktor Milkomede Sebastien Guillemot otkrio je da taj cross blockchain Cardana pokreće novu značajku. Inovacija omogućuje svakom Cardano korisniku korištenje Ethereum Virtual Machine (EVM) ugovora izravno iz bilo kojeg Cardano novčanika.

“Milkomeda (Cardanov EVM sloj) pokreće značajku koja omogućuje svakom Cardano korisniku da koristi EVM ugovore izravno iz bilo kog Cardano novčanika,” rekao je Guillemot, suosnivač Milkomede.

Očekuje se stoga da će značajka odmah učiniti Cardano jednim od najvećih EVM lanaca po broju korisnika. Nova funkcionalnost omogućuje korisnicima interakciju s dApps i drugim uslugama temeljenim na pametnim ugovorima na EVM-u bez napuštanja ekosustava Cardano.

Transakcije i operacije na ovim ugovorima provode se korištenjem Cardanove izvorne kriptovalute, ADA-e. Ova značajka otključava mogućnost Cardano korisnicima da sudjeluju u Ethereum ekosustavu bez korištenja ili stjecanja ETH-a. 

Guillemot je otkrio da ova značajka radi za dApps postavljene na Milkomedi, napominjući da će implementacija bilti jednostavna za bilo koji dApp. Dodatno, Milkomeda podržava staking za sve svoje EVM korisnike. 

Za sve operacije korisitit će se isključivo ADA

“Milkomeda će uskoro omogućiti nagrade za staking za sve korisnike EVM-a, uključujući programere pametnih ugovora,” izjavio je Guillemot, dodajući da će nagrade za staking iz Cardano proizvoda izgrađenih na Milkomedi biti isplaćivane “automatski svakih 5 dana”.

Ethereum Virtual Machine (EVM) odnosi se na okruženje u kojem žive svi Ethereum računi i pametni ugovori, služeći kao virtualno računalo koje programeri koriste za stvaranje decentraliziranih aplikacija (dapps).

Kada se implementiraju na drugim lancima blokova, EVM-ovi mogu omogućiti razvojnim programerima da izgrade dapps i aplikacije za decentralizirano financiranje (DeFi) slično načinu na koji bi to učinili na Ethereumu.

Značajka će omogućiti programerima Ethereum aplikacija da grade na Cardano mreži koristeći Solidity, računalni jezik koji se koristi za kodiranje Ethereuma, bez potrebe za instaliranjem novih alata ili učenjem novog jezika.

S obzirom na broj programera na Etherteumu, radi se o značajnom razvoju za Cardano ekosustav koji će povećati korisnost ADA-e a Cardano učiniti jednim od najvećih EVM lanaca na sceni. Održivi rast mreže tek će se odraziti na cijenu ADA.

Naime, aplikacije iako kodirane u Solidityju i izgrađene unutar EVM-a, koristit će isključivo cardano tokene umjesto ethera, povećavajući korisnost ADA-e za sve one koji posjeduju tokene.

Tajanstveni Sandbox kit premjestio 409 milijuna SAND tokena

FTX EU vraća sredstva korisnicima