Novogratz tvrdi da se vlada treba bojati AI-a, a ne kripta

Mike Novogratz, izvršni direktor Galaxy Digitala, vjeruje da su regulatori potpuno pobrkali regulacije kripta i umjetne inteligencije.

Mike Novogratz, izvršni direktor tvrtke za ulaganje u digitalnu imovinu Galaxy Digital, rekao je ulagačima da je šokiran količinom regulatorne pozornosti prema kriptu umjesto umjetne inteligencije (AI), tehnologije za koju vjeruje da će izazvati duboku lažnu krizu identiteta.

Izvršni direktor objasnio je u konferencijskom pozivu tvrtke o četvrtom tromjesečju da je američka vlada potpuno pogriješila kad se odlučila toliko usredotočiti na regulaciju kripta, a pritom zatvoriti oči pred umjetnom inteligencijom:

„Kad razmišljam o umjetnoj inteligenciji, šokiran sam da toliko govorimo o regulaciji kripta, a nimalo o regulaciji umjetne inteligencije. Mislim da je vlada sve potpuno pobrkala.“

Čini se da ova zabrinutost proizlazi iz Novogratzova straha da će AI izazvati duboku lažnu krizu identiteta.

„Na više načina, jedan od najboljih slučajeva upotrebe kripta bit će identitet oko umjetne inteligencije jer ćete uskoro dobiti lažnog Mikea Novogratza. Nadajmo se s kosom. Kako dokazati identitet u takvom svijetu?“

Međutim, Novogratz vjeruje da će aplikacije temeljene na blockchainu igrati veliku ulogu u borbi protiv nekih problema koje predstavlja AI:

„Kripto i blockchain imat će veliku ulogu u tome. Glupo je misliti da trebamo sahraniti ovu industriju zbog tipova u bermudama poput Sama Bankman-Frieda.“

Unatoč tomu, američka Komisija za trgovanje robnim ročnicama prošlog se tjedna uključila u razgovore s Tehnološkim savjetodavnim odborom o umjetnoj inteligenciji i njezinim utjecajima.

Iscrpljenost prodavača, popuštanje Kine

Što se tiče trenutačnog stanja na tržištu, Novogratz je rekao da su iscrpljenost prodavača i ponovno otvaranje Kine pomogli da se kripto industrija zasad značajno oporavi u 2023. godini.

„Sva prodaja koja je trebala biti obavljena već je obavljena, zar ne? Bilo je toliko loših vijesti. Ako ste morali prodavati, paničariti s prodajom ili ste samo bili nervozni, zazivali ste Boga misleći da bi vaše ulaganje moglo dosegnuti nulu. Ljudi su bili u pravoj panici i dobili ste iscrpljenost prodavača“, rekao je.

Nakon oštrog pristupa nulte tolerancije kineske vlade prema COVID-u, Novogratz je primijetio veći broj kripto aktivnosti koje dolaze iz Kine.

„Kina je skinula regulatornu odgovornost s vrata svojih tehnoloških kompanija, a to uključuje i kripto, pa vidite više aktivnosti iz Azije.“

Iz tehničke perspektive, Novogratz je uvjeren da će kripto tržište nastaviti uzlaznom putanjom do kraja godine:

„Tržište se čini jakim, a kad ga proučim tehnički na grafikonima, imali smo velika tjedna zatvaranja. Iznenađen sam što čujem sebe kako ovo govorim s obzirom na svoj stav od kraja prosinca, ali ne bi bilo iznenađenje da budemo na znatno višim razinama za tri mjeseca, šest mjeseci ili devet mjeseci odsad.“

Snažan oporavak kripto tržišta dobro se odrazio i na Galaxyjevu bilancu, a tvrtka je danas u svojim tromjesečnim rezultatima otkrila da se napokon vratila u stanje dobiti, nakon teškog gubitka od milijarde dolara u 2022. godini.

Potvrđena povlačenja ETH uloga: razvojni programeri otkrivaju datum

Tajanstveni Sandbox kit premjestio 409 milijuna SAND tokena