Stečajni sudac odlučio da Binance.US može kupiti Voyager

Prema sucu Michaelu Wilesu, svako odugovlačenje potpisivanja ugovora naštetilo bi interesima Voyagerovih bivših klijenata koji čekaju povrat svojih sredstava.

Okružni sud Sjedinjenih Američkih Država za južni okrug New Yorka odbio je zahtjeve američke vlade za zaustavljanje akvizicije propale brokerske tvrtke Voyager Digital od strane Binance.US-a. 

Wiles je ponovio da je prethodno odobrio stečajni plan Voyager Digitala prema 11. poglavlju, koji sugerira prodaju milijardi dolara imovine Binance.US-u u nastojanju da povrati likvidnost kako bi se isplatilo oštećene klijente .

Stoga je sud odbio žalbu vlade za odgodom od dva tjedna u realizaciji stečajnog plana. Žalba podnesena 14. ožujka optužuje stečajni plan za “poticanje prijevare, krađe ili izbjegavanja poreza”. 

Također je zahtijevano da se ukloni odredba koja sprečava američke vlasti da zakonski gone sve koji su uključeni u prodaju.

Naime, američki državni odvjetnik Damian Williams tvrdio je da bi se sporazum trebao izmijeniti ili poništiti jer nastoji učinkovito osloboditi Voyager i njegovo osoblje od kršenja zakona o porezu ili vrijednosnim papirima.

Wiles je smatrao ove optužbe pretjeranim i pogrešnim karakteriziranjem te donio odluku o nastavku stečajnog plana koji bi trebao krenuti s 20. ožujkom.

Prvotno odobrenje suda za Binance.US-ovu akviziciju Voyagera došlo je 7. ožujka. Sudac Wiles dopustio je Voyageru da zatvori posao s Binance.US-om i izda otplatne tokene svojim pogođenim klijentima. 

Odbacio je niz argumenata američke Komisije za vrijednosne papire i burzu da bi preraspodjela sredstava s Voyagera na Binance.US predstavljala kršenje američkih zakona o vrijednosnim papirima.

Odluka je uslijedila nakon što je 97% od 61.300 vlasnika Voyager računa podržalo plan restrukturiranja. Na temelju najnovijih procjena, očekuje se da će plan rezultirati povratom vjerovnicima Voyagera od približno 73% vrijednosti njihovih sredstava.

Potencijalni kupci Signaturea moraju odustati od kripta

Ne stišavaju se reakcije na slučaj Signature