Potencijalni kupci Signaturea moraju odustati od kripta

Američka savezna korporacija za osiguranje depozita (FDIC) navodno je zatražila od potencijalnih kupaca nekih propalih američkih banaka da ne podržavaju nikakve kripto usluge ili poslovanja.

Regulatori FDIC-a zatražili su od banaka zainteresiranih za preuzimanje propalih američkih zajmodavaca poput Silicon Valley Bank (SVB) i Signature Bank da dostave ponude do 17. ožujka, izvijestio je Reuters .

Tijelo će prihvatiti ponude samo od banaka s postojećim bankovnim statutom, dajući prednost tradicionalnim zajmodavcima nad privatnim kapitalnim tvrtkama, navodi se u izvješću, pozivajući se na dva izvora upoznata s tim pitanjem. 

FDIC ima za cilj prodati cjelokupno poslovanje SVB-a i Signaturea, dok bi se ponude za dijelove banaka mogle razmotriti ako se prodaja cijele tvrtke ne dogodi.

FDIC je također zahtijevao da svaki potencijalni kupac Signaturea pristane na odustajanje od svih poslova s ​​kriptovalutama u banci.

Signature sa sjedištem u New Yorku velika je kripto-prijateljska banka u Sjedinjenim Državama. Banka je poznata po mnogim partnerstvima u kripto industriji , pružajući usluge tvrtkama kao što su Coinbase, Paxos, BitGo i Celsius, između ostalih.

Odjel za financijske usluge države New York službeno je zatvorio i preuzeo Signature 12. ožujka, imenujući FDIC stečajnim upraviteljem. Kako bi zaštitio štediše, FDIC je prenio sve depozite i većinu imovine Signature Bank na Signature Bridge Bank.

Radi se o banci kojom će upravljati FDIC dok bude reklamirao instituciju potencijalnim ponuditeljima.

Signature Bank, čiji su kripto klijenti činili četvrtinu njezinih depozita , navodno je bila pod istragom Ministarstva pravosuđa (DOJ) i Američke komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC) zbog potencijalno slabog nadzora koji je mogao omogućiti pranje novca.

Protiv Signaturea je u veljači podignuta i kolektivna tužba, u kojoj se navodi da je banka omogućila zloglasnu FTX prijevaru. Konkretno, tužba tereti Signature da je znala za i dopuštala “miješanje sredstava klijenata FTX-a unutar njene platne mreže Signet koja se temelji na blockchainu.

Gensler ponovio da su svi PoS tokeni vrijednosni papiri

Stečajni sudac odlučio da Binance.US može kupiti Voyager