Sudac u slučaju Voyager šokiran primjedbama SEC-a

Sudac Michael Wiles propituje SEC-ovu ideju da bi token VGX mogao biti neregistriran vrijednosni papir.

Američki stečajni sudac Michael Wiles činio se jako skeptičnim u vezi s pokušajem Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC) da zaustavi kupnju imovine bankrotiranog kripto zajmodavca Voyagera od strane BinanceUS-a.

Regulator vrijednosnih papira rekao je da posao vrijedan 1,02 milijarde dolara treba blokirati jer bi Voyagerov token mogao predstavljati neregistrirani vrijednosni papir.

“Kažete mi da bih trebao zaustaviti posao jer biste vi možda mogli imati problem s VGX tokenom?To je pomalo čudan prigovor”, rekao je Wiles, obraćajući se odvjetniku SEC-a.”

Wiles, koji radi na stečajnom sudu južnog okruga New Yorka, rekao je da je bio “apsolutno šokiran” SEC-ovim prigovorom, rekavši da se od Voyagera traži da dokaže nešto uz, istovremeno, malo smjernica regulatora.

“Imam osjećaj da je ova primjedba iznesena kao neka vrsta paravana, tako da kasnije možete reći da ste pokrenuli ta pitanja. Zapravo niste učinili ništa. Moram znati pojedinosti kako bi mogao donijeti neku odluku”, rekao je Wiles.

William Uptegrove, predstavnik SEC-a, rekao je da vjerovnici nisu bili dovoljno upozoreni na regulatorne rizike, ali je odbio zauzeti konačan stav o tome je li VGX vrijednosni papir.

Odvjetnik Voyagera rekao je sudu da bi ugovor mogao omogućiti vjerovnicima da postignu 73% povrata, što je revizija naviše zahvaljujući nedavnom rastu kripto tržišta. 

Sudski podnesci pokazuju da je 97% njegovih kupaca, koji predstavljaju 98% ukupnih zahtjeva , glasovalo za dogovor, iako je naišao na nenaklonost regulatora.

SEC je upozorio je da bi to moglo uključivati ​​nezakonitu prodaju neregistriranih vrijednosnih papira, Savezna komisija za trgovinu rekla je da istražuje Voyager zbog obmanjujućeg marketinga, dok su teksaški regulatori rekli da vjerovnici nisu ispravno upozoreni na pravne rizike.

Hong Kong nezainteresiran za digitalni juan

Shanghai nadogradnja odgođena za travanj