Voyagerovi klijenti žele da tvrtku preuzme Binance.US

Nastojanja Binance.US-a da stekne imovinu koja pripada bankrotiranoj tvrtki za kriptozajmove Voyager Digital favorizira 97 % Voyagerovih klijenata.

Sudski podnesak od 28. veljače pokazuje da velika većina vlasnika računa na Voyager Digitalu gleda pozitivno na kupnju te tvrtke od strane američkog ogranka kripto mjenjačnice Binance.

Tvrtka za stečajno upravljanje Stretto provela je anketu među klijentima Voyagera, ispitavši 61 300 vlasnika računa koji imaju potraživanja od posrnulog kriptozajmodavca. Od tog broja, 59.183 glasovalo je za plan restrukturiranja Binance.US-a, a samo 3%, ili 2.117 glasača, odbilo ga je.

Glasači su podijeljeni u četiri kategorije, uključujući potraživanja vlasnika računa i tri kategorije onih s “općim neosiguranim potraživanjima”. Potonje skupine također su glasovale za prijedlog.

Podsjetimo, u prosincu je Binance.US objavio dogovor o kupnji imovine Voyagera za 1,02 milijarde dolara. Prema tadašnjem priopćenju za javnost, ponuda Binance.US “ima za cilj vratiti kriptovalute kupcima u naravi, u skladu sa sudski odobrenim isplatama i mogućnostima platforme.”

Međutim, bilo je dosta protivljenja i brojnih prigovora na taj prijedlog američkog ogranka najveće svjetske kripto burze. Teksaški državni odbor za vrijednosne papire i državni Odjel za bankarstvo usprotivio se, tvrdeći da plan restrukturiranja sadrži “neadekvatne” objave. 

Neke od njih uključuju neobavještavanje neosiguranih vjerovnika da mogu dobiti samo 24% do 26% povrata umjesto 51% koliko bi dobili prema 7. poglavlju stečajnog zakona.

Komisija za vrijednosne papire i burzu SAD-a također se usprotivila ovom potezu u sudskom podnesku od 22. veljače, tvrdeći da bi Binance.US-ovo stjecanje imovine Voyagera moglo prekršiti zakon o vrijednosnim papirima.

Tog istog dana, Savezna komisija za trgovinu započela je istragu protiv Voyager Digitala zbog njegovog “obmanjujućeg i nepoštenog marketinga kriptovaluta prema javnosti”.

Bluesky Jacka Dorseyja na App Storeu

Otplate iz Mt. Goxa vjerojatno neće destabilizirati cijenu BTC-a