Yuga Labs lansira zbirku NFT-a na Bitcoinu

TwelveFold, ograničena serija od samo 300 generativnih NFT Ordinala umjetničkih djela na Bitcoinu, naći će se na dražbi kasnije ovog tjedna.

Yuga Labs, tvrtka vrijedna 4 milijarde dolara koja stoji iza jedne od vodećih NFT kolekcija, Bored Ape Yacht Club, predstavit će svoj prvi NFT projekt koji se temelji na Bitcoinu kasnije ovog tjedna, objavila je tvrtka. 

Kolekcija, TwelveFold, sastojat će se od 300 ograničenih izdanja generativnih umjetničkih djela od kojih je svaki upisan u Bitcoin blockchain. To je jedno od najistaknutijih lansiranja do sada putem Ordinala.

Ordinali su nedavno pokrenut protokol koji omogućuje povezivanje umjetničkih djela i medija s Bitcoinom upisivanjem NFT-ova na pojedinačni Satoshija, najmanju denominaciju ili 1/100,000,000 cijelog Bitcoina (BTC).

Spomenuti radovi iz kolekcije su homage načinu na koji se podaci pohranjuju na Bitcoin blockchainu a kombinirat će 3D grafiku i ručno crtane značajke. 

TwelveFold označava odmak od Yuginih prošlih ponuda NFT-ova na nekoliko ključnih načina. Najznačajniji je da svaki drugi projekt pod brandom Yuga trenutno živi na Ethereum blockchainu, vodećoj mreži za NFT projekte.

Taj popis uključuje Bored Ape Yacht Club (BAYC), spinoff Mutant Ape Yacht Club (MAYC) i virtualne parcele za nadolazeću igru ​​Otherside metaverse. 

Yuga Labs također posjeduje CryptoPunks i Meebits, dva “blue chip” Ethereum NFT projekta kreirana od strane Larva Labs za koje je Yuga prošle godine kupila prava na intelektualno vlasništvo.

TwelveFold se također izdvaja od tih projekata po veličini. Dok se sve druge kolekcije u vlasništvu Yuge mogu pohvaliti s 10 000 ili više NFT-ova, TwelveFold će se sastojati od samo 300 komada.

“Svi ovi izbori odstupaju od onoga što se očekuje od Yuge”, napisao je suosnivač Greg Solano u postu na blogu. “Ali znaš. Zajebi raditi očekivane stvari.”

“Uzbuđeni smo zbog ordinalnih upisa i oko onoga što budućnost nosi za digitalne artefakte na Bitcoinu”, nastavio je Solano. Yuga je rekla da će detalje dražbe objaviti kasnije ovog tjedna, a informacije će stići 24 sata prije same prodaje.

Cathie Wood vjeruje da je blizu kraj podizanja kamata

Posustaju li Ordinali?