Fondovi se klade na Stacks

Istaknuti kripto investicijski fondovi okreću se tokenima mreže Stacks i istovremeno se klade na rast bitcoina.

Stacks je takozvani layer-2 blockchain za pametne ugovore usmjerene na bitcoin (BTC), najveću kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji, kojem je cilj omogućiti stvaranje povezanih financijskih proizvoda.

Stackovi STX tokeni skočili su oko 23% u posljednja 24 sata, uz porast od 50% tijekom sedmodnevnog tekućeg razdoblja. Potražnja za tokenima porasla je od dolaska Ordinals protokola, koji je pušten u rad 21. siječnja.

Ordinals protokol omogućuje korisnicima da upišu reference na digitalnu umjetnost u male transakcije na Bitcoin blockchainu. Tržišna kapitalizacija STX tokena premašila je 1,2 milijarde dolara u ponedjeljak.

Nedavno objavljena investicijska analiza North Rock Digitala istaknula je fokus Stacksa na decentralizirane financije (DeFi), inovativnu upotrebu pametnih ugovora i njegovu kompatibilnost s Bitcoinom kao ključne prednosti koje ga izdvajaju od ostalih blockchain projekata.

Vjerujemo da postoji ogromna i relativno neiskorištena tržišna prilika potaknuta ordinalima koja uz nadogradnju Stacks blockchaina koja dolazi kasnije ove godine daje ogorman potencijal STX-u, rekao je osnivač North Rock Digitala Hal Press.

Tvrtka je napomenula da Stacks ima snažnu zajednicu, iskusno vodstvo i jasnu mapu puta za rast te je zaključila da bi ulaganje u Stacks moglo donositi značajne povrate kako se projekt bude razvijao i usvajao.

Od svog lansiranja, Ordinals je izazvao skok u bitcoin transakcijama i oživljavanje razvoja Bitcoin blockchaina. Također je ponovno pokrenuo rasprave o skaliranju Bitcoina, prilično kontroverznoj temi u kripto krugovima.

Slijedi značajna nadogradnja

U svojoj analizi, iz North Rocka su rekli da Stacks nudi nekoliko prednosti u odnosu na blockchain platforme kao što je Ethereum, uključujući niže naknade za plin, brže vrijeme transakcije i poboljšanu sigurnost.

Analiza također istražuje potencijalne slučajeve upotrebe za Stacks tehnologiju, uključujući stvaranje decentraliziranih platformi društvenih medija, platformi za trgovanja te aplikacija za posuđivanje i kreditiranje.

Takvi su proizvodi temelj za 50 milijardi dolara vrijednosti zaključanih tokena na aplikacijama izgrađenim na drugim blockchainovima, pokazuju podaci DeFiLlame .

Nadogradnja Stacksa zakazana za 20. ožujka možda je također pridonijela nedavnom rastu cijene STX-a. Programeri su predstavili nadogradnju Stacks 2.1 u postu prošlog tjedna koji detaljno opisuje nekoliko novih značajki i poboljšanja protokola.

Jedna od glavnih značajki je uvođenje “Stacking 2.0”, ažurirane verzije mehanizma konsenzusa Stacks. Stacking je proces u kojem vlasnici STX tokena mogu zaključati svoje tokene kako bi zaštitili mrežu i zaradili nagrade. Dakle, nešto kao staking.

Stacking 2.0 ima za cilj učiniti proces pristupačnijim i inkluzivnijim dopuštajući vlasnicimas manjom količinom tokena da sudjeluju i zarađuju nagrade. 

Nadogradnja će također dodati poboljšanja funkcionalnosti pametnih ugovora, poboljšanu skalabilnost upotrebom nove značajke “mikroblokova” i bolju podršku za nezamjenjive tokene (NFT).

Lido uveo limit stakinga za ETH

Dnevni pregled 27.02.’23. – MMF: Zabrana kripta i dalje je na stolu!