Ruja Ignatova je mrtva?

Potraga za zloglasnom „Kripto kraljicom“, Rujom Ignatovom, dobiva mračan obrat jer je prema istrazi bugarske novinske kuće Bird ubijena još 2018.

Pozivajući se na dokumente koji su navodno pronađeni u posjedu ubijenog bugarskog policijskog dužnosnika, novinari Birda Dimitar Stoyanov i Atanas Tchobanov kažu kako policijski dokumenti pokazuju da je Ignatova ubijena po nalogu narkobosa na njegovoj jahti. 

Njezin je ubojica, prema neimenovanom izvoru u policijskom izvješću, bio suradnik Ignatove, no nije poznato je li umiješan u prijevaru s OneCoinom. Prema Birdu, tijelo Ignatove je raskomadano i bačeno u Jonsko more.

Izvješće se pojavljuje istog tjedna kada je Ignatovin bivši dečko, Gilbert Armenta, osuđen na pet godina zatvora zbog svoje uloge u prijevari s OneCoinom. Valja napomenuti da policijski dokumenti govore da je izvor koji tvrdi da je Ignatova ubijena u to vrijeme bio u pijanom stanju. 

Promotori OneCoina, pokrenutog 2014., tvrdili su da je to kriptovaluta koja se može rudariti s maksimalnom ponudom od 120 milijardi kovanica. Shema je privukla stotine ulagača obećanjem da će postati sljedeći bitcoin . No, za razliku od BTC-a, OneCoinov blockchain nije postojao.

Ignatova se spominjala u siječnju

Ignatova je bila šef te višemilijunske prijevare i nestala je 2017. nakon što je navodno izvukla od ulagača čak 5 milijardi dolara. Dodana je na međunarodne popise bjegunaca, uključujući FBI-jev popis deset najtraženijih i popis najtraženijih u Europi. 

Potpuni nestanak Ignatove naveo je istražitelje da vjeruju da je možda promijenila svoj izgled, ali ovo izvješće o Ignatovoj smrti moglo bi objasniti zašto nagrada od 100.000 dolara od strane FBI-a ostaje nepotražena.

Inače, u siječnju je londonska imovinska prijava britanskoj vladi dala naslutiti da se Igantova ponovno pojavila. U podnesku je Ignatova navedena kao stvarni vlasnik Abbots House Penthouse Limited, tvrtke koja je kupila višemilijunski penthouse u londonskom predgrađu Kensington.

Ako je Ignatova još uvijek živa, suočava se s nekoliko optužbi za prijevaru putem interneta, zavjeru za počinjenje prijevare, prijevaru s vrijednosnim papirima i zavjeru za pranje novca, a svaka od njih nosi maksimalnu kaznu od 20 godina saveznog zatvora.

Čak 370 milijardi dolara BTC-a u mirovanju!

Slijedi novi airdrop Blura