Čak 370 milijardi dolara BTC-a u mirovanju!

Bitcoin se uglavnom opet ne kreće, s količinom neaktivnih kovanica gotovo na novoj najvišoj razini ikada.

Prema tvrtki za analizu blockchaina Glassnode, broj Bitcoina koji se nisu pomaknuli najmanje šest mjeseci, nazvan “stara ponuda”, iznosi 14,99 milijuna, u vrijednosti od otprilike 370 milijardi dolara po današnjim cijenama. 

Najviša vrijednost svih vremena, iz prosinca prošle godine, iznosi 15,029 milijuna. Razlog mirovanja je vjerojatno to što se ulagači u bitcoin opet usredotočuju na dugoročne dobitke. Bitcoin zajednica očito je postala dugoročno orijentirana što je pozitivno za cijenu BTC-a.

Dodatno, drugi blockchainovi kao što je Ethereum imaju zajednice koje grade alate i usluge u kojima se tokeni znatno više kreću, uglavnom u potrazi za profitom.Glassnode je dodao da postoji “okretanje ciklusa i značajna promjena u obrascima ponašanja investitora.”

Analitička tvrtka u izvješću je napomenula da je takva aktivnost već primijećena na prethodnim medvjeđim tržištima, “potencijalno signalizirajući percepciju da je tržište preprodano” – što znači da bi moglo biti spremno za oporavak.

Uspavane kovanice zapravo postaju “sve manje vjerojatno da će biti potrošene” nakon razdoblja držanja od 155 dana.

Banka za međunarodna poravnanja (BIS) jučer je pak objavila izvješće u kojem zaključuje da su ulagači koji zarađuju kupnjom kriptovalute pro-trgovci i kitovi. To jest, oni koji drže dosta dugo ili su bili dovoljno pametni da prodaju prije značajnih padova .

Većina kupaca bitcoina, prema izvješću BIS-a, ušla je na tržište tijekom bull rana kada je cijena bila visoka, a ti su investitori uglavnom prodavali uz gubitke.

Dnevni pregled 21.02.’23. – Stacks eksplodirao, a to je tek početak!

Ruja Ignatova je mrtva?