Hong Kong priprema legalizaciju kripta

Dok većina vlada diljem svijeta razmišlja o tome kako regulirati kriptovalute, Hong Kong, posebna administrativna regija Kine, odlučio je postati kripto središte azijskog kontinenta.

Hong Kong priprema vrlo važan kripto regulatorni okvir. Legislativa bi trebala biti dovršena do lipnja ove godine i službeno će učiniti kupnju, prodaju i trgovinu kriptovalutama u potpunosti legalnim za sve svoje građane, što će sigurno izazvati veliki rast bitcoina i cijelog kripto sektora.

Hong Kong, dakle, razvija snažan regulatorni okvir, koji bi mogao dovesti do toga da preuzme vodstvo u usvajanju kripta. Također, Najveća banka u Singapuru, DBS, već je podnijela zahtjev za licencu za digitalnu imovinu kako bi ponudila kripto trgovanje u Hong Kongu.

Danas je objavljeno i da je Vlada Hong Konga uspješno izdala svoju prvu tokeniziranu zelenu obveznicu od 800 milijuna hongkonških dolara (101 milijun dolara).

Obveznicu je ponudila vlada posebne administrativne regije Hong Kong Narodne Republike Kine (HKSAR) u okviru svog programa zelenih obveznica i prva je zelena obveznica koju je izdala vlada na globalnoj razini, priopćeno je iz Monetarnog Uprave Hong Konga. 

Osim toga, postoje izvješća da bi u regiji mogao biti pokrenut stablecoin temeljen na azijskoj valuti. Nevjerojatno optimistična izvješća brzo su poništila nedavni silazni trend tržišta izazvan akcijom SEC-a protiv vodećih kripto tvrtki, uključujući Kraken, Paxos, Binance, a moguće i Coinbase.

Postoji istinsko uzbuđenje oko legalizacije kripto u Hong Kongu jer bi se vidjelo ogroman priljev novca iz kineskog gospodarstva u kripto industriju. Uz sve katalizatore za rast, trenutni uspon tržišta predvodi bitcoin, najveća kriptovaluta na svijetu što je također odličan signal.

Bitcoinov blitzkrieg

Dnevni pregled 16.02.’23. – Počelo je! Bull run pred vratima?