Bitcoinov blitzkrieg

Bitcoin je danas dostigao šestomjesečni maksimum od 24.800 USD bilježeći dvoznamenkasti skok.

Jednodnevni porast cijene Bitcoina mnoge je iznenadio, s obzirom na to da je veljača povijesno bila medvjeđa za vodeću kriptovalutu. Cijena BTC-a porasla je za 1820 dolara u jednom danu, što ga čini najvećim zelenim danom za tu kriptovalutu u šest mjeseci.

Oorast cijene BTC-a pripisuje se nekoliko čimbenika, uključujući opadajuću inflaciju, eksploziju ordinala, pozitivne vijesti iz Hong Konga ali možda prije svega bijeg investitora u sigurnu luku nakon akcije američkih regulatora protiv Paxosa i BUSD-a.

Dakle, investitori mijenjaju svoje stablecoinove u BTC radi straha da bi SEC nakon Paxosa mogao krenuti i na druge izdavatelje, poput Circlea i Tethera. On-chain podaci pokazuju da je u posljednjih 6 dana u kripto tržište ušlo gotovo 1,6 milijardi dolara institucionalnih sredstava.

Većina te svote ušla je kroz Circleov USDC stablecoin. Podaci u lancu jasno daju do znanja da se trenutačni zamah cijene može pratiti unatrag do tajanstvenog fonda koji je 10. veljače počeo ulijevati novac na kripto tržište.

Tri adrese zaslužne za većinu priljeva

Vlasnik sredstava prvo je povukao svoj USDC iz Circlea, a zatim ga poslao na razne burze. Postojala su tri značajna novčanika čija su sredstva praćena od Circlea do raznih burzi. 

Prva adresa povukla je 155 milijuna USDC iz Circlea i prenijela na burze od 10. veljače. Druga adresa povukla je 397 milijuna, a treći novčanik povukao je 953,6 milijuna USDC iz Circlea. U svakom slučaju dobar posao za ove kitove.

Probijajući se kroz otpore kao da ih uopće nema, ovo je scenarij koji se obično viđa na tržištima bikova. Mnogi već ovu eksploziju BTC-a nazivaju početkom sljedećeg legendarnog tržišta bikova na kojem bi bitcoin mogao nadići prethodne vrhunce i pomaknuti se na 100.000 dolara.

Dnevna svijeća koju je bitcoin obojio u srijedu doista je bila epskih razmjera. 10,3% je ono što je kralj kriptovaluta jučer uspio podići. Podvig neviđen od dnevne svijeće od 11,6% 9. rujna 2022.

Binance se priprema za novčane kazne

Hong Kong priprema legalizaciju kripta