Nova nadogradnja Cardano blockchaina

Nadogradnja “Valentinovo” lansirana je uživo na mainnetu u srijedu i gurnula cijenu nativnog ADA tokena koji je nadmašio sve vodeće kriptovalute.

Nazvana “Valentinovo”, nadogradnja će poboljšati funkcionalnost međulančanih aplikacija za decentralizirane financije (DeFi) koje se grade na mreži. Predložen je ranije u veljači i pozitivno su ga izglasali validatori mreže.

Rečeno je da će nadogradnja donijeti poboljšane kriptografske značajke Cardanu, dok će istovremeno poboljšati razvoj decentraliziranih aplikacija (dapp) na Plutusu, platformi za pametne ugovore Cardano blockchaina.

“Interoperabilnost je ključna za rast blockchaina. Kako se sve više dapp-ova izgrađuje na Cardanu, bitno je da nisu osuđeni na samo jedan ekosustav, omogućujući korisnicima interakciju s različitim blockchainova i pristup širem rasponu usluga,” kažu iz tvrtke Input Output koja stoji iza Cardana.

Cross-chain mostovi su softverske aplikacije koje omogućuju obavljanje transakcija između različitih blockchaina.

Takva bi značajka na Cardanu omogućila programerima da izgrade aplikacije koje povezuju Cardano s drugim blockchainovima, što bi zauzvrat korisnicima tih mreža omogućilo laku interakciju s financijskim uslugama koje nude Cardano dapps.

Dappovi se oslanjaju na pametne ugovore umjesto na posrednike kako bi ponudili financijske usluge poput posuđivanja korisnicima koji često koriste token tog dappa ili su nagrađeni u tim tokenima.

To bi zauzvrat vjerojatno poboljšalo korisnost Cardanoovih izvornih ADA tokena. Kao takva, nadogradnja u srijedu prethodila je pritisku kupnje na tokene, s cijenama koje su porasle za više od 8% u posljednja 24 sata.

Zaključana vrijednost tokena na dappovima temeljenim na Cardanu porasla je za više od 100% od početka siječnja na više od 110 milijuna dolara, što ukazuje na potražnju.

Broj ordinala probio 100 tisuća

Salvador otvara Bitcoin ambasadu u SAD-u