Cardano najavio značajnu nadogradnju

Nadolazeća nadogradnja na Cardanu poboljšat će funkcionalnost cross-chaina za decentralizirane financijske aplikacije (dApps) koje se grade na mreži.

Prema prijedlogu Cardano zajednice promjene stupaju na snagu 11. veljače. Nadogradnja će se prvo testirati u virtualnom okruženju za testiranje koje oponaša performanse u stvarnom svijetu prije nego što se konačno objavi na glavnoj mreži.

Rečeno je da će nadogradnja donijeti poboljšane kriptografske značajke Cardanu te će ubrzati cross-chain razvoj dappa na Plutusu, platformi pametnih ugovora Cardano blockchaina.

Cross-chain mostovi su softverske aplikacije koje omogućuju obavljanje transakcija između različitih blockchaina. Takva značajka na Cardanu omogućila bi razvojnim programerima izradu aplikacija koje povezuju Cardano s drugim blockchainovima.

To bi zauzvrat korisnicima tih drugih blockchainova omogućilo laku interakciju s financijskim uslugama koje nude Cardano dapps.

Dappovi se oslanjaju na pametne ugovore umjesto na posrednike kako bi ponudili financijske usluge, poput pozajmljivanja i posuđivanja, korisnicima koji često koriste token tog dappa ili su nagrađeni u tim tokenima.

Nadogradnja dolazi nakon što su DeFi aplikacije temeljene na Cardanu prošli tjedan prešle 100 milijuna dolara u ukupnoj zaključanoj vrijednosti (TVL), što je najviša vrijednost u osam mjeseci.

DeFi razmjene Minswap i Wingriders čine više od 50% ovog TVL-a, pokazuju podaci DeFiLlame. Zanimanje za Cardano DeFi poraslo je od lansiranja prekomjerno kolateraliziranog Djed stablecoina ranije ovog mjeseca.

Djed je podržan drugim tokenima i zahtijeva između 400% i 800% kolateralne vrijednosti prije nego što se izda korisniku. Ovaj prekomjerno kolateralizirani mehanizam omogućio bi da vrijednost djed-a bude stabilna tijekom stresa na tržištu.

Gasi se jedna od najstarijih P2P kripto mjenjačnica

Američka komisija za burzu i vrijednosnice (SEC) razmatra zabranu stakinga?