Gasi se jedna od najstarijih P2P kripto mjenjačnica

LocalBitcoins, jedna od najranijih i najpopularnijih peer-to-peer bitcoin mjenjačnica, danas je objavila da zatvara svoje poslovanje nakon više od deset godina rada.

U svojoj je objavi P2P platforma istaknula da je ponosna na ono što su postigli zajedno sa svojom vjernom zajednicom, ali da više ne može pružati svoju uslugu zbog “izazova tijekom tekuće vrlo hladne kripto zime.”

Tvrtka sa sjedištem u Helsinkiju, koja korisnicima omogućuje spajanje i trgovanje bitcoinima, borila se s prevladavanjem izazova koje predstavlja tekuće tržišno smanjenje cijena te je došla do zaključka da više ne može pružati svoju uslugu trgovanja Bitcoinima.

Platforma je također podijelila vremenski okvir za zatvaranje svojih usluga, počevši s današnjom obustavom novih registracija, nakon čega slijedi završetak trgovanja 16. veljače. Nakon 17. veljače jedino što će korisnici LocalBitcoinsa moći učiniti je povući svoj BTC iz novčanika. 

Za to će imati 12 mjeseci. Platforma je nastavila isporučivati ​​nove značajke i unapređenja, uključujući funkciju kupnje BTC-a jednim klikom sve do 22. siječnja, prema službenom Twitter računu LocalBitcoinsa .

LocalBitcoins je osnovao Jeremias Kangas 2012. u glavnom gradu Finske, Helsinkiju. Usluga je povezivala kupce i prodavače Bitcoina, pri čemu su se kovanice držale u depozitu dok obje strane ne potvrde transakciju.

Dakle, za razliku od drugih centraliziranih burzi kao što je Coinbase, LocalBitcoins je djelovao kao decentralizirana usluga koja funkcionira slično stranicama kao što su Craigslist ili eBay.

Godine 2019. izvješće tvrtke CipherTrace otkrilo je da je ta platforma jedno od vodećih odredišta za nezakonite Bitcoine. Od tada je tvrtka uvela zabranu gotovine na platformi, kao i mandatoran proces Know-Your-Customer (KYC) koje pokreće Onfido.

Prema Onfidu, platforma je imala uključene i verificirane korisnike iz 189 zemalja. U 2021. platforma se proširila izvan Bitcoina, nudeći korisnicima pristup nekolicini altcoina kao što su Dogecoin i Cardano.

Rusija potiče rudarenje BTC-a

Cardano najavio značajnu nadogradnju