Robinhood želi otkupiti svoje dionice od SBF-a

Udio od 7,6 % u tvrtki i dalje je sporan čimbenik u kaznenom slučaju Sama Bankman-Frieda i bankrotu kripto burze FTX.

Iz Robinhooda smatraju da bi kupnja uklonila smetnju za dioničare, te se dodaje da je kupnju oko 55 milijuna dionica već odobrio upravni odbor tvrtke. Dionice Robinhooda su porasle nakon objave, preko 5% na oko 11 USD. 

Iako tvrtka surađuje s Ministarstvom pravosuđa, Robinhood nije iznio vremenski okvir kada bi kupnja mogla biti dovršena jer nema mnogo presedana za ovakve situacije, pa se ne može predvidjeti koliko će proces trajati.

Bankman-Fried i suosnivač FTX-a Gary Wang kupili su udjele u Robinhoodu prošlog svibnja preko holdinga pod nazivom Emergent Fidelity Technologies.

Sudski dokument podnesen prošlog prosinca otkrio je da su Wang i Bankman-Fried uzeli zajmove u ukupnom iznosu od 546 milijuna dolara od Alameda Researcha trgovačke tvrtke Bankman-Frieda , za kupnju dionica.

Američko ministarstvo pravosuđa prošlog je mjeseca objavilo da je preuzelo skrbništvo nad tim dionicama, koje su u trenutku kada su osigurane vrijedile oko 450 milijuna dolara. 

Pad prihoda Robinhooda

Međutim, i bankrotirani kripto zajmodavac BlockFi također se pokušava dokopati dionica Robinhooda, tvrdeći da su mu založene prema uvjetima sporazuma sklopljenog prošlog studenog.

Nedavno su odvjetnici Sama Bankman-Frieda podnijeli zahtjev da on zadrži dionice, tvrdeći da su mu potrebne kako bi platio svoju kaznenu obranu. Tvrdili su da zahtjeve dužnika FTX-a za osiguranje sredstava treba odbiti.

Iz Robinhooda su također izvijestili da su prihodi od kriptovaluta na njezinoj platformi za trgovanje oslabili kako su cijene potonule u posljednjim mjesecima prošle godine. Pad iznoso 24% na 39 milijuna dolara prošle godine.

Robinhood je istaknuo izdavanje svog digitalnog samoskrbničkog novčanika za koji je rečeno da će biti dostupan za više od milijun korisnika. Tvrtka je rekla da izdanje Robinhood novčanika označava širenje na međunarodna tržišta.

Također, tvrtka je otkrila da je ukupni iznos imovine pod skrbništvom na njezinoj platformi pao četvrti kvartal zaredom na 62 milijarde dolara s 98 milijardi dolara prije godinu dana. Količina kripta na platformi potonula je 62%, na 8 milijardi dolara u usporedbi s 22 milijarde dolara.

Chiliz pokreće svoj nativni blockchain

Tether objavio dobit i pozitivno izvješće o rezervama