Gemini i Genesis postigli dogovor

Gemini i Genesis postigli su sporazum težak 100 milijuna dolara oko nekadašnjeg zajedničkog programa Earn.

Korisnici Geminijevog Earn programa korak su bliže povratu svog novca s danas objavljenim sporazumom između američke burze kriptovaluta Gemini, posrnulog kripto zajmodavca Genesisa i njegove matične kompanije Digital Currency Group (DCG).

Suosnivač Geminija, Cameron Winklevoss, objavio je sporazum na Twitteru i nazvao ga kritičnim korakom prema značajnom povratu imovine za sve vjerovnike Genesisa. Očekuje se da će korisnici dobiti povrat od najmanje 80 posto svojih sredstava.

„Danas je Gemini postigao načelni dogovor s Genesisom, DCG-om i drugim vjerovnicima o planu koji korisnicima programa Earn omogućuje povrat njihove imovine“, tvitao je Winklevoss. „Ovaj je sporazum najavljen danas na stečajnom sudu.“

Gemini će pridonijeti s do sto milijuna dolara korisnicima programa Earn ako će biti potrebno, a prema priopćenju za javnost DCG bi doprinio prodajom Genesis Global Tradinga, Genesisove brokerske podružnice.

Ukupan dug Genesisa prema korisnicima Earn programa procjenjuje se na 900 milijuna dolara.

Gemini i Genesis vodili su javnu bitku oko programa zarađivanja Geminija, koji je korisnicima omogućio da polože svoje kriptovalute i dobiju prinose između 0,45 i 8 % kamata, slično bankovnom računu. Genesis je bio primarni partner za uslugu.

Genesis je zaustavio povlačenja u studenom 2022., što je navelo korisnike i blizance Winklevoss da zaprijete pravnim postupkom protiv tvrtke i osnivača DCG-a, Barryja Silberta, zahtijevajući da Genesis ponudi plan za otplatom 900 milijuna dolara duga.

Tokeni povezani s AI-em u strelovitom rastu

Dnevni pregled 07.02.’23. – Tokeni povezani s AI bilježe pluseve veće od 1000%